OPINIE | Lelia Munteanu, despre Mihnea Constantinescu: Ultimul tehnocrat

Când m-a sunat azi-dimineaţă, de la Londra, Virginia Gheorghiu mi-a luat multe zeci de secunde să înţeleg ce spune. Îmi spunea că a murit Mihnea, azi-noapte. Care Mihnea? am întrebat, de parcă am fi cunoscut un alt Mihnea.

2400 afișări
Imaginea articolului OPINIE | Lelia Munteanu, despre Mihnea Constantinescu: Ultimul tehnocrat

OPINIE | Lelia Munteanu, despre Mihnea Constantinescu: Ultimul tehnocrat

Viaţa asta ticăloasă mă obligă să-i scriu eu, astăzi, necrologul. Dacă ne-ar fi prezis cineva în urmă cu zece ani că o voi face eu şi nu invers am fi râs amândoi şi am fi elaborat câteva variante, hohotind.

Nu ştiu să scriu un necrolog. Nu pot. Nu pentru un om la ale cărui ultime fotografii mă uit acum şi nu-l recunosc. În mintea mea rămâne acelaşi veşnic adolescent, subţire, străluminat de focul de artificii al ideilor.

Inteligent, cultivat, discret, Mihnea Constantinescu a fost ilustrarea strălucită a înaltului funcţionar de stat.

România pierde ultimul tehnocrat, în înţelesul cel mai nobil al cuvântului.

Prietenii lui nu pierd nimic. Le-am amintit vorbele părintelui profesor Stăniloae: „Te iubesc înseamnă că nu vei muri”.

Citeşte şi: A murit Mihnea Constantinescu. Meleşcanu: Este o pierdere grea pentru MAE

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici