Opoziţia reproşează Puterii că se opune ca românii să beneficieze de RCA la preţuri corecte

Senatorii PSD-PNL şi UDMR au respins, marţi, o iniţiativă legislativă USR care ar fi permis şoferilor români să cumpere asigurări RCA la preţuri corecte. Iniţiativa prevedea încheierea unor contracte transparente între asigurătorii care suportă despăgubirile şi service-urile auto.

796 afișări
Imaginea articolului Opoziţia reproşează Puterii că se opune ca românii să beneficieze de RCA la preţuri corecte

Opoziţia reproşează Puterii că se opune ca românii să beneficieze de RCA la preţuri corecte

Potrivit iniţiativei, persoana prejudiciată ar fi putut alege fie încasarea despăgubirii în avans, în baza evaluării asigurătorului cu respectarea prevederilor legale privind stabilirea şi cuantificarea despăgubirilor, fie să se adreseze unui service auto dintre cele cu care asigurătorul a încheiat un contract de colaborare.

„RCA-ul în România este scump şi va fi din ce în ce mai scump. Asta se întâmplă pentru că şmecherii care umflă costurile reparaţiilor pe RCA vor continua nestingherit. PSD-PNL au respins proiectul USR care ar fi permis un control al costurilor astfel încât să nu mai fie umflate preţul daunelor. Până la urmă, asigurătorii nu vin cu bani de acasă. Doar transferă costul daunelor mai departe în preţul RCA. Banii daţi pe prime trebuie să acopere banii daţi pe daune. Principalii beneficiari ai sistemului sunt firmele şmecherilor PSD-PNL”, spune Claudiu Năsui, iniţiatorul legii.

Potrivit sursei citate, 89 de senatori s-au exprimat împotrvă, 15 senatori au votat pentru iniţiativă şi trei s-au abţinut.

Senatul este prima cameră sesizată, iniţiativa va merge acum pentru dezbatere şi vot final la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
senat,
rca,
năsui

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici