Oprea: Nu am venit la MApN pentru funcţii; nu vreau să plimb mapa, vreau să fac treabă

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat, miercuri, la preluarea mandatului de ministru, că nu a venit la acest minister pentru funcţii şi că nu este interesat de compromisuri, el precizând că nu vrea să plimbe mapa, ci să facă treabă, întrucât cunoaşte problemele Armatei.

12 afișări
Imaginea articolului Oprea: Nu am venit la MApN pentru funcţii; nu vreau să plimb mapa, vreau să fac treabă

Oprea: Nu am venit la MApN pentru funcţii; nu vreau să plimb mapa, vreau să fac treabă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Nu am venit aici pentru funcţie. Dacă vroiam funcţii şi acceptam compromisuri, rămâneam ministru la Interne în celălalt Guvern. Nu mă interesează compromisurile. Am venit la ministerul Apărării Naţionale pentru că ştiu care sunt problemele Armatei", a spus Oprea.

Noul ministru al Apărării a declarat că a purtat cu mândrie haina militară şi a servit în statul român, el apreciind că este pregătit să se lupte pentru a rezolva problemele Armatei, fiind susţinut de premier şi de către şeful statului.

El a reiterat ideea că, dacă Armata nu va fi tratată cu respectul cuvenit, pe care îl merită, inclusiv în termeni de buget, nu va ezita să demisioneze. Oprea a expus această opinie şi la audierile din faţa Comisiilor de apărare din cele două Camere ale Parlamentului.

"Nu vreau să plimb mapa, vreau să fac treabă", a spus Oprea.

El a subliniat că, în 2010, problema cea mai serioasă a Armatei va fi lipsa resurselor şi a precizat că modernizarea Armatei trebuie să devină prioritate naţională.

Oprea a spus că, în acest moment, Armata este subfinaţată, ceea ce pune în pericol angajamentele asumate.

El a mai spus că România trebuie să-şi consolideze poziţia în cadrul NATO şi să contribuie la creşterea securităţii în zonă, din punct de vedere strategic.

Oprea i-a dat asigurări lui Traian Băsescu, prezent la preluarea mandatului său, de faptul că MApN va fi la nivelul exigenţelor sale, ca preşedinte al României şi comandant al forţelor armate.

Oprea a preluat, miercuri, mandatul de ministru al Apărării de la fostul ministru Mihai Stănişoară, la ceremonia de predare-primire fiind prezent şi şeful statului, Traian Băsescu.

Băsescu a ţinut să-i ureze succes lui Oprea în funcţia de ministru şi i-a mulţumit lui Stănişoară pentru modul în care şi-a îndeplinit mandatul.

La rândul său, Stănişoară i-a urat succes lui Oprea, exprimându-şi convingerea că acesta va fi un ministru bun.

Stănişoară a mulţumit personalului din minister pentru colaborare, apreciind că, personal, a învăţat foarte multe lucruri în perioada cât a fost minsitru al Apărării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici