Oprescu: 78 din cele 100 de şcoli din programul BEI, finalizate. În martie 2013 încheiem proiectul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a prezentat, joi, un bilanţ privind şcolile din programul BEI ministrului Ecaterina Andronescu, precizând că 78 din cele 100 de unităţi au fost finalizate, iar în luna martie a anului viitor proiectul va fi încheiat.

229 afișări
Imaginea articolului Oprescu: 78 din cele 100 de şcoli din programul BEI, finalizate. În martie 2013 încheiem proiectul

Sorin Oprescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu i-a spus ministrului Educaţiei că în cadrul programului care a început în 2003 au fost doar două şcoli în 2008, când el a preluat Primăria Capitalei.

Edilul şef al Capitalei a precizat că în total sunt 102 şcoli cuprinse în program, dar două dintre ele sunt în litigii, astfel încât Primăria nu se poate atinge de ele.

"În prezent, 78 din cele 100 de şcoli au fost finalizate. Până la sfârşitul anului sperăm să mai finalizăm cel puţin 15 şi în martie 2013 să încheiem programul", a spus Oprescu.

Primarul a adăugat că din şcolile cuprinse în programul de reabilitare BEI, 64 sunt şcoli generale, 15 sunt licee, 19 sunt şcoli speciale şi patru sunt grădiniţe. La aceste unităţi de învăţământ s-au făcut lucrări de consolidare a structurii de rezistenţă, s-a refăcut termoizolarea, au fost dotate cu reţele noi de date şi voce, cu instalaţii de incendiu şi efracţie, dar şi cu sisteme video în interior şi exterior.

Oprescu a mai spus că aceste şcoli nu mai fuseseră reabilitate de zeci de ani, unele din 1960.

Totodată, în cadrul programului BEI au fost refăcute şi dotate 350 de laboratoare şi 78 de cabinete medicale.

Edilul Capitalei i-a mai spus ministrului Educaţiei că la câteva dintre şcoli încă se mai lucrează la exterior sau la sălile de sport, fără ca activitatea educaţională să fie afectată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici