Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor secundare şi a staţiilor RATB

Primarul general, Sorin Oprescu, le-a cerut, marţi dimineaţă, operatorilor de salubrizare să acţioneze cu prioritate pe străzile secundare din toate sectoarele şi să cureţe zăpada din staţiile RATB, arătând că, din cauza maşinilor parcate neregulamentar, unele străzi sunt nedeszăpezite.

39 afișări
Imaginea articolului Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor secundare şi a staţiilor RATB

Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor secundare şi a staţiilor RATB (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Primarul Capitalei a solicitat sprijinul Poliţiei Rutiere pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, care împiedică acţiunea utilajelor de deszăpezire.

Totodată, Oprescu a cerut directorului RADET ca angajaţii regiei să cureţe zăpada din jurul tuturor centralelor termice, astfel încât să se poată interveni în cazul în care se produc avarii.

Potrivit edilului şef al Capitalei, inspectorii municipalităţii au constatat că marţi, la ora 4.00, pe majoritatea arterelor mari se lucra la pluguire, iar pe unele străzi se împrăştiase deja material antiderapant. De asemenea, în sectoarele 1, 3, 4 şi 6 operatorii de salubrizare au intervenit şi pe unele străzi secundare, adiacente arterelor mari, iar în alte zone, printre care şi Sectorul 5, se încărca şi transporta zăpada din marile intersecţii.

Inspectorii au constatat, în urma controalelor la autobazele operatorilor de salubrizare, că între orele 4.30 şi 5.30, în Sectorul 1 erau prezente în teren 62 de utilaje, în Sectorul 2 - 74 de utilaje, în Sectorul 3 - 48 de utilaje, în Sectorul 4 - 64 de utilaje, în Sectorul 5 - 34 utilaje, iar în Sectorul 6 - 84 de utilaje.

Totodată, la ora 6.00, pe majoritatea arterelor mari din sectoarele 1, 2 şi 4 se putea circula în condiţii optime, "multe dintre acestea fiind la negru", în timp ce, din cauza autovehiculelor parcate neregulamentar, multe din străzi erau necurăţate de zăpadă.

În majoritatea staţiilor RATB, precum şi în refugiile de tramvai, zăpada nu era degajată, iar în multe din staţiile de autobuz curăţate, între care cele de pe Şoseaua Colentina şi Calea Moşilor, erau parcate maşini.

"Circulaţia se desfăşoară cu foarte mare dificultate pe străzile secundare şi mici, unele fiind impracticabile. Şi în multe zone de lângă trecerile de pietoni din intersecţii nu era degajată de zăpada", a declarat Sorin Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici