Video Oprescu a traversat centrul Capitalei pe bicicletă

Aproape o sută de biciclişti, printre care primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi europarlamentarul Daciana Sârbu, au traversat, joi, centrul Capitalei, într-un marş organizat pentru inaugurarea unui centru de închiriat biciclete din Bucureşti, proiect iniţiat de un ONG.

19 afișări

Marşul s-a desfăşurat pe traseul Piaţa "George Enescu" - Piaţa "Mihail Kogălniceanu", unde s-a deschis, în curtea Facultăţii de Drept, un centru de închiriat biciclete, care va fi funcţional de vineri.

Centrul dispune de 100 de biciclete, iar alte cinci standuri de parcare pentru biciclete există la sediile principalelor centre universitare din Capitală, la librăria Cărtureşti din strada Arthur Verona şi la sediile UniCredit Ţiriac Bank, finanţatorul proiectului timp de un an.

Pentru a închiria bibiclete este nevoie de o legitimaţie de membru, care costă 100 de lei pe an, cu reducere pentru pentru elevi, studenţi sau pensionari, la 50 de lei. Cu această legitimaţie se pot închiria biciclete cu 2 lei pe oră, respectiv 1 leu pe oră (tarif redus). Există şi diverse variante mai avantajoase: 12 ore costă 10 de lei, respectiv 5 lei, cu reducere, iar bicicleta închiriată o zi costă 20 de lei, iar la tarif redus, 10 lei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a arătat foarte încântat de iniţiativă, pentru că în viitorul bicicletei "crede cu tărie", precum şi în faptul că

Bucureşti "poate să fie un oraş al bicicliştilor".

 

Oprescu a adăugat însă că ar renunţa la maşină, "odată cu toţi bucureştenii", cel mai probabil pe 15 septembrie, "când iar va începe nebunia în trafic". Edilul a promis şi că se va ocupa de pistele de biciclism.

"Am luat un plan de la primarul din Bruxelles. Mi-am propus să încerc să îl adaptăm pentru Bucureşti, să facem nişte trasee viabile pentru că unele sunt aşa, pictate, ca după campania electorală, pe trotuar şi pe carosabil. Până când îi fac bandă specială pe carosabil trebuie să mă gândesc şi la disciplina şoferilor. Voi vă ocupaţi de organizare, eu mă ocup de străzi, să nu aveţi surprize neplăcute", a mai spus acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici