Oprescu: Combatarea ţânţarilor în Capitală, în desfăşurare. Stropirile au început acum două luni

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că acţiunile de combatare a ţânţarilor au început acum două luni şi se desfăşoară în grafic, în august urmând să fie făcute două acţiuni de stropiri cu substanţe contra acestor insecte, întrucât se anticipează temperaturi ridicate.

75 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Combatarea ţânţarilor în Capitală, în desfăşurare. Stropirile au început acum două luni

Oprescu: Combatarea ţânţarilor în Capitală, în desfăşurare. Stropirile au început acum două luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Despre ţânţari - acest subiect care, în urmă cu ani, a dat bătaie de cap municipalităţii - vă pot spune că în acest moment combaterea lor este în desfăşurare, fiind făcute, până în prezent, câteva treceri peste oraş", a spus edilul, care a precizat că împrăştirea de substanţe insecticide este făcută la trei săptămâni, astfel încât larvele să nu ajungă să se dezvolte.

Oprescu a mai spus că în august, în condiţiile în care meteorologii anticipează temperaturi ridicate, vor fi efectuate două asemenea "treceri".

Primarul general a adăugat, în acelaşi context, că rămâne în actualitate problema pădurilor din Ilfov, unde, din acest punct de vedere, "nu se întâmplă acelaşi lucru ca în Capitală".

Întrebat despre poziţia pe care o are faţă de poziţia reprezentanţilor Primăriei Sectorului 3 pe acest subiect, Oprescu a spus că Sectorul 3 reprezintă o zonă cu multă verdeaţă şi multă apă, arătând că "ţânţarii nu uită şi nu iartă".

"Este şi o zonă ciudată unde se află Primăria Sectorului 3. Este o zonă verde, cu multă verdeaţă şi cu multă apă, şi sigur ţânţarii nu uită şi nu iartă", a spus, ironic, primarul general, care a continuat spunând că nu mai devreme de acum două săptămâni a verificat "toate capcanele de ţânţari din Capitală".

Primăria Sectorului 3 a anunţat anterior că a solicitat municipalităţii rezolvarea urgentă a problemei ţânţarilor.

"Primăria Sectorului 3 a primit din partea Primăriei Municipiului Bucureşti asigurarea că va interveni, în această săptămână, pentru rezolvarea problemei ţânţarilor. În urma numeroaselor sesizări primite din partea cetăţenilor, Primăria Sectorului 3 s-a adresat, în repetate rânduri, Primăriei Municipiului Bucureşti - instituţia direct răspunzătoare de igienizarea oraşului - solicitându-i să rezolve urgent problema ţânţarilor", au spus, miercuri, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici