Oprescu: Dacă asfaltăm în ritmul acesta, vom termina de astupat gropile în anul 2017

Primarul general Sorin Oprescu le-a spus asfaltatorilor, marţi dimineaţă, că este nemulţumit de ritmul în care sunt asfaltate gropile din Capitală şi le-a cerut să finalizeze operaţiunea până sâmbătă dimineaţă, pentru că altfel le va imputa toate plângerile pe care le are pe birou.

63 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Dacă asfaltăm în ritmul acesta, vom termina de astupat gropile în anul 2017

Oprescu: Dacă asfaltăm în ritmul acesta, vom termina de astupat gropile în anul 2017 (Imagine dina arhivă; Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Dacă asfaltăm în ritmul acesta, vom termina de astupat gropile în anul 2017", le-a spus Sorin Oprescu asfaltatorilor, la prezentarea raportului inspectorilor municipali.

Edilul Capitalei le-a cerut reprezentanţilor firmelor să finalizeze asfaltarea gropilor până sâmbătă dimineaţă, precizând că a primit multe sesizări de la şoferi care şi-au avariat maşinile.

"Dacă nu terminăm până sâmbată dimineaţă, vă voi imputa toate plângerile pe care le am în birou", a avertizat Oprescu.

De asemenea, primarul general le-a cerut inspectorilor Administraţiei Străzilor să întocmească, începând de marţi, notificări pe care să le trimită firmelor responsabile cu asfaltarea în Bucureşti.

"Să se întocmească notificări, fără generalităţi, cu fiecare groapă neremediată, cu fiecare bulevard şi cu localizarea exactă a acestora", a spus Oprescu.

Inspectorii Direcţiei Inspecţie şi Control General au verificat, în noaptea de luni spre marţi, între orele 23.00 şi 6.00, arterele de circulaţie pe care firmele de asfaltare au anunţat că vor lucra.

Astfel, inspectorii au constatat că firma Delta ACM a astupat gropile pe Bulevardul Dinicu Golescu, iar strada Ştirbei Vodă a fost remediată în faţa Reprezentanţei ONU şi la intersecţia cu strada Ion Câmpineanu.

Reprezentanţii Tehnologica Radion anunţau, luni seară, că vor lucra pe Bulevardul Mircea Eliade, strada Radu Beller şi pe Bulevardul Iuliu Maniu. Inspectorii au constatat că pe strada Mircea Eliade, deşi au fost remediate unele deficienţe, au mai rămas gropi la intersecţia cu strada Radu Beller, la nr. 14 şi fisuri transversale la intersecţia cu Bulevardul Primăverii, strada Radu Beller a fost remediată, iar pe Bulevardul Iuliu Maniu s-a lucrat la ieşirea spre autostradă cu mixtură stocabilă, dar carosabilul nu se prezintă în condiţii optime.

În ce priveşte lucrările anunţate de reprezentanţii firmei Han Group pe mai multe artere din cartierul Berceni, inspectorii au constatat că sensul Ion Iriceanu spre Piaţa Sudului a fost remediat, pe sensul invers sunt probleme la numerele 6 şi 8 şi la intersecţia cu Turnu Magurele.

Firma Eurovia anunţa că va lucra cu trei echipe pe Calea Victoriei, Bulevardul Elisabeta, Ştirbei Vodă şi în zona Prelungirea Ghencea. Potrivit inspectorilor municipali, pe Prelungirea Ghencea a fost remediată o bandă, între străzile Braşov şi Valea Oltului, dar pe sensul invers sunt probleme pe toată lungimea, strada Valea Cascadelor a fost remediată, pe Bulevardul Regina Elisabeta au fost astupate gropile din intersecţia cu strada Academiei, iar pe strada Ştirbei Vodă nu s-a lucrat, fiind probleme la Casa Radio, la nr. 152 (trecerea de pietoni) şi la intersecţia cu strada Berzei.

Echipele de la Euroconstruct au astupat gropile pe Calea Victoriei, intersecţia cu strada Ştirbei Vodă şi în staţia RATB Clăbucet. Pe bulevardele Magheru şi Lascăr Catargiu, deşi inspectorii nu au găsit lucrători, carosabilul era în condiţii optime, plombările gropilor fiind executate anterior.

Totodată, echipele firmei Strabag au astupat gropile în Piaţa Alba Iulia şi pe Bulevardul Unirii (Piaţa Alba Iulia spre Piaţa Unirii), pe ambele sensuri, cu excepţia intersecţiei cu Mircea Vodă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici