Oprescu explică dezvoltarea haotică a Bucureştiului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, la finalul întâlnirii de la Guvern, că Bucureştiul are o "dezvoltare haotică" din cauza mai multor proiecte rămase la stadiul de consultare.

65 afișări
Imaginea articolului Oprescu explică dezvoltarea haotică a Bucureştiului

Oprescu explică dezvoltarea haotică a Bucureştiului (Imagine: Mediafax Foto)

"O să constataţi atunci când vom prezenta raportul despre starea Bucureştiului şi când vom prezenta firmele de consultanţă care au fost plătite cu milioane de euro, şi care au rămas la stadiul de consultare, că lucrurile nu s-ar fi putut desfăşura bine", a spus Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a salutat "onestitatea" cu care premierul Călin Popescu Tăriceanu a iniţiat, în urmă cu două săptămâni, aceste discuţii, apreciind că acestea se vor concretiza în finalizarea proiectelor începute pentru Bucureşti.

Sorin Oprescu a vorbit de "distorsiunile legislative" care vin din anul 2003, precizând că în discuţiile cu premierul i-a cerut acestuia să ia măsuri pentru "repararea" lor.

De asemenea, primarul general al Capitalei a mai spus că va urmări modul în care este cheltuit banul public, aceasta fiind o prioritate în desfăşurarea proiectelor sale.

Oprescu a adăugat că municipalitatea este în stare să demonstreze faptul că majorarea preţului la energia termică este făcută artificial. Acesta a precizat că directorul RADET, Virgil Ramba, dar şi directorul Agenţiei Municipale de Eficientizare şi Reglementare în Domeniul Energiei Bucureşti (AMEREB), Tudor Popescu, pot demonstra şi îşi pot susţine afirmaţiile făcute în privinţa acestei creşteri artificiale de preţuri.

"Cetăţenii merită ca în noiembrie să poată plăti o factură normală", a încheiat primarul general.

Guvernul va selecta o firmă de audit care să verifice la Electrocentrale Bucureşti, furnizorul de energie termică în Capitală, structura costurilor şi posibilităţile de reducere a cheltuielilor, a anunţat, marţi, premierul Tăriceanu, la finalul discuţiilor cu primarii.

El a precizat că unul dintre subiectele discutate a vizat datoriile Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) faţă de Electrocentrale şi a arătat că lipsa unui control riguros al cheltuielilor publice determină costuri exagerate pentru producerea energiei termice.

Primarul general Sorin Oprescu şi primarii sectoarelor Capitalei s-au întâlnit, marţi, la sediul Guvernului, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, pentru a discuta proiectele de dezvoltare pentru Bucureşti, dar şi problema majorării preţului la energia termică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici