Oprescu: În adăposturile Capitalei se află 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate în stradă

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat că, în cele trei adăposturi municipale, se află 520 de persoane, iar trei echipe mobile ale Direcţiei de Asistenţă Socială monitorizează la intervale regulate alte 46 de persoane adulte care au refuzat adăpostirea.

255 afișări
Imaginea articolului Oprescu: În adăposturile Capitalei se află 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate în stradă

Oprescu: În adăposturile Capitalei se află 520 de persoane, alte 46 sunt monitorizate în stradă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În cele trei adăposturi municipale se află în această seară (duminică seară - n.r.) 520 de persoane. Tot astăzi, două bucătării mobile au parcurs Capitala, oferind asistenţă persoanelor surprinse de viscol în staţii sau pe străzi, care au distribuit 600 litri de ceai şi supă. De sâmbătă până duminică, 25 de persoane fără adăpost au fost transportate de agenţii Politiei Locale la adăposturi", a declarat Sorin Oprescu la comandamentul de iarnă ţinut duminică seară la Primăria Capitalei.

Potrivit primarului general, trei echipe mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti monitorizează, la intervale regulate, cele 46 de persoane adulte care au refuzat adăpostirea de la începutul codului portocaliu în Capitală.

Tot echipele DGASMB au solicitat plasament în regim de urgenţă pentru un număr de şase minori ai căror părinţi nu îşi pot asuma protejarea lor direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului din sectoarele în care au fost găsiţi şi din două judeţe.

"Având în vedere faptul că fenomenele meteo se vor derula şi în zilele următoare, începand de luni, orele 10.00, se vor organiza puncte de distribuţie de ceai cald în zece locuri din Capitală", a mai spus Sorin Oprescu.

Acestea sunt pe Calea Grivitei nr.216 în Sectorul 1, pe strada Agricultori nr.105 în Sectorul 2, pe strada Maximilian Popper nr. 17 A, strada Nerva Traian nr. 8, strada Foişorului nr.56-58 şi strada Dristorului nr.81-88, în Sectorul 3, pe Calea Şerban Vodă nr.48 şi strada Mitropolit Filaret nr.41 în Sectorul 4, pe Calea Ferentari nr. 191 şi Şoseaua Viilor nr.44 în Sectorul 5.

Sorin Oprescu a mai precizat că la Dispeceratul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au fost primite în cursul zilei 32 sesizări privitoare la 57 de artere pe care se circula cu greutate.

Totodată, în cursul zilei de duminică, la Seviciul de Ambulanţă, au fost înregistrate 657 de solicitări.

"Nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Avem rezerva de medicamente asigurată. Avem asigurate rezervele de apă, apă caldă, gaze, electricitate, precum şi paturile pentru pacienţii - cazuri sociale", a mai spus Sorin Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici