Oprescu îşi propune înfiinţarea de cabinete medicale şi stomatologice în toate şcolile din Capitală

Candidatul independent la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu a declarat, vineri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii cadrelor didactice, că îşi propune, dacă va câştiga un nou mandat, să doteze toate şcolile cu cabinete medicale şi stomatologice.

254 afișări
Imaginea articolului Oprescu îşi propune înfiinţarea de cabinete medicale şi stomatologice în toate şcolile din Capitală

Sorin Oprescu (Imagine. Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Actualul primar General al Capitalei le-a mai transmit profesorilor că doreşte ca la fiecare câteva şcoli alăturate să poată pune la dispoziţie, pentru cazurile de urgenţă, maşini de urgenţă 112.

Sorin Oprescu a mai spus că aceste cabinete medicale din şcoli vor avea cel puţin un medic sau o asistentă.

"Vreau să facem funcţionale cabinetele stomatologice", a mai spus Oprescu, arătând că, pe vremuri, Spitalul Universitar primise asistenţa medicală studenţească şi şcolară, pentru tinerii peste 16 ani.

"Îmi aduc aminte că inspectorii de specialitate îmi raportau că aproape 50.000 de studenţi, la vârste tinere, nu au dinţi", a continuat el.

El a precizat că în mandatul său au fost reabilitate 65 de şcoli, alte 35 urmând a intra în proces de reparaţii, un interes deosebit fiind pentru şcolile speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici