Oprescu: La şedinţele de îndată ale CGMB e vorba despre a lua sau a masca, se scot hotărâri aberante

Primarul general Sorin Oprescu a declarat joi seară, după ce CGMB a aprobat în şedinţă de îndată trasmiterea către Guvern a unei solicitări privind trecerea unui imobil la Sectorul 3, că la şedinţele de acest fel "este vorba despre a lua sau a masca" şi se aprobă hotărâri "aberante".

255 afișări
Imaginea articolului Oprescu: La şedinţele de îndată ale CGMB e vorba despre a lua sau a masca, se scot hotărâri aberante

Sorin Oprescu (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Mediafax Foto)

Edilul a reclamat, în privinţa şedinţelor de îndată ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), că nu sunt respectate condiţiile de organizare, iar în urma lor sunt "scoase hotărâri aberante", făcute de oameni care nu sunt de specialitate.

"Şedinţele de îndată se fac conform legii pentru cazuri de forţă majoră, pentru hotărâri de urgenţă în cazuri de urgenţă, şi constat că politicul, şi în special în cadrul USL-ului, stabileşte să pună pe ordinea de zi o serie întreagă de hotărâri care, din punct de vedere legal, nu vor putea fi aduse la îndeplinire", a declarat, joi seară, primarul general, după şedinţa ordinară a CGMB, care a avut loc ulterior uneia de îndată.

Primarul a explicat că, deşi la sfârşitul întâlnirilor cu liderii formaţiunilor politice din CGMB se stabileşte ordinea de zi, se organizează şedinţe de îndată care, în principal, au în vedere votarea unor hotărâri în care "este vorba despre a lua sau a masca".

CGMB a aprobat joi, într-o şedinţă de îndată convocată înaintea celei ordinare, trasmiterea către Guvern a unei solicitări de emitere a unei hotărâri pentru trecerea imobilului "1868 Bucureşti" în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3.

Imobilul "1868 Bucureşti", compus din teren şi construcţii cu suprafaţa totală de 9.051 de metri pătraţi, se află în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Conform hotărârii aprobate joi, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) cere trecerea acestuia în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3.

Demersul este făcut "în vederea dezvoltării economico-sociale" al acestui sector şi "a rezolvării lipsei de spaţii pentru diferite servicii din cadrul acestei primării (a Sectorului 3 - n.r.) sau pentru construirea de locuinţe".

În expunerea de motive a proiectului se arată că MApN a avizat favorabil cererea adresată Executivului.

Pe de altă parte, atât în expunerea de motive, cât şi în raportul de specialitate ale proiectului nu sunt precizate destinaţii concrete ale terenului, nefiind ataşate nici planşele pentru identificarea sa exactă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici