Oprescu: Locurile de parcare de la Arena Naţională, date pe sistemul "primul venit, primul servit"

Parcarea de la Arena Naţională va putea fi dată în folosinţă în luna iunie, a anunţat, luni, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, precizând că cele 1.250 de locuri vor fi repartizate pe sistemul "primul venit, primul servit".

502 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Locurile de parcare de la Arena Naţională, date pe sistemul "primul venit, primul servit"

Oprescu: Locurile de parcare de la Arena Naţională, date pe sistemul "primul venit, primul servit" (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Sunt mulţumit că în mai puţin de un an reuşim să terminăm o parcare care se ridică la nivelul celor construite în capitalele europene. Astfel, vom pune la dispoziţie 1.250 de locuri, la care se adaugă 116 locuri pentru staff-ul tehnic. Primele două niveluri ale parcării au fost finalizate şi au fost deja utilizate la finala UEFA Europa League", a declarat Sorin Oprescu, după ce a verificat stadiul lucrărilor la parcarea de la Arena Naţională.

Edilul Capitalei a precizat că în prezent se lucrează la ultimul nivel al parcării, iar pe terasa acesteia vor fi amenajate, pe o suprafata de 5.500 de metri pătraţi trei terenuri de fotbal, baschet şi tenis.

Oprescu a mai spus că parcarea este destinată atât participanţilor la evenimentele organizate pe Arena Naţională, cât şi riveranilor, astfel încât să nu stea goală în intervalul dintre evenimente, iar în felul acesta investiţia se şi amortizează în timp".

"Nu ne dorim să o ţinem goală, liberă. Decât să stea maşini pe stradă, mai bine să stea aici", a precizat Sorin Oprescu.

Întrebat despre preţul unui loc de parcare, Sorin Oprescu a spus că acest lucru nu a fost stabilit şi a precizat că cel mai probabil va fi "cât se plăteşte acum pentru un loc în parcările rezidenţiale".

Totodată, parcarea va avea afişaj electronic, care va comunica numărul locurilor rămase disponibile.

Directorul Direcţiei Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapca, a explicat că parcarea este destinată evenimentelor organizate pe stadion, iar în rest "se va adresa publicului larg".

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, la finala UEFA Europa League au fost funcţionale două niveluri ale parcării, adică un număr de 700 de locuri.

Reprezentantul constructorului a spus că vor fi patru lifturi cu care se va face accesul în partea de sus a parcării, pe toată înălţimea construcţiei va fi plantată iederă, iar în jurul construcţiei vor fi plantaţi arbuşti.

Primarul general a explicat că "toată clădirea va fi verde, adusă la nivelul ecologic", în timp ce directorul municipal a explicat că în partea de nord şi în cea de vest vor fi parazăpezi, pentru a putea fi folosită şi pe timp de iarnă, precum şi sistem antiîngheţ.

Sorin Oprescu a mai spus că, pentru riverani, în spatele parcării va fi amenajată o staţie de spălare a maşinilor.

De asemenea, primarul general a menţionat că, după "Cupa României", partida care se va disputa pe Arena Naţională, bucureştenii vor avea acces în curtea stadionului, pentru plimbări pe jos sau cu bicicleta.

Reprezentanţii municipalităţii i-au prezentat, luni, primarului general placheta oferită de preşedintele UEFA, Michael Platini, Primăriei Capitalei, care certifică faptul că Arena Naţională a găzduit finala UEFA Europa League Bucureşti 2012 şi care este expusă în zona VIP a stadionului.

Parcarea de la Arena Naţională este structurată pe trei niveluri, are o capacitate de 1.250 de locuri şi o suprafaţă construită de 32.400 de metri pătraţi. Lucrarile au început în luna septembrie a anului trecut şi se vor finaliza în luna iunie.

În prezent, la Arena Naţională sunt disponibile 200 de locuri în parcarea subterană şi alte 500 în curtea stadionului, au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Parcajul va avea o structură dreptunghiulară, accesul auto şi cel pietonal urmând a fi făcute din aleea de acces la stadion. Terasa va fi destinată activităţilor sportive, aici urmând să fie realizate un teren de fotbal, unul de tenis şi unul de baschet.

"Cu siguranţă terenul de sport va fi folosit şase luni pe an, seară de seară, şi în acest sens trebuie să găsim un model de organizare", a arătat primarul.

Valoarea contractului este de 35.176.000 de lei fără TVA, lucrarea fiind executată de grupul de firme SC Bauunternehmung Granit GMBH & Unicon SA & SC Procema Engeneering SRL.

Potrivit lui Bogdan Hreapcă, în cei aproximativ 8,5 milioane de euro sunt incluse atât lucrările de proiectare, cât şi cele de realizare, dar şi de amenajare a terenurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici