Oprescu: Lucrările la Pasajul Basarab, finalizate în proporţie de 60%

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, după o vizită la lucrările la Pasajul Basarab, că acestea sunt finalizate în proporţie de 60% pe anumite porţiuni, fiind mai avansate, în timp ce pe altele procentul realizării este mai mic.

119 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Lucrările la Pasajul Basarab, finalizate în proporţie de 60%

Oprescu: Lucrările la Pasajul Basarab, finalizate în proporţie de 60% (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit edilului, au fost realizate 99% dintre coloane forate şi 85% din radierele de beton armat, podul metalic în arc care este amplasat peste râul Dâmboviţa fiind finalizat în proporţie de 70%.

În privinţa exproprierilor, Sorin Oprescu a precizat că problemele sunt rezolvate integral în acest moment "suprafaţa terenurilor aferente pasajului fiind în întregime în proprietatea municipalităţii". Reprezentanţii primăriei au declarat că mai au de demolat doar două imobile din totalul celor au fost expropriate.

Totodată, edilul a specificat că devierile de reţele utilitare au fost realizate în proporţie de 95%, fiind rezolvată şi problema societăţii Electrica de mutare a unui cablu de înaltă tensiune.

În privinţa întârzierilor, primarul Capitalei a precizat că la preluarea mandatului său acestea erau de 18 luni, în prezent fiind eliminate câteva săptămâni, însă nu a precizat perioada exactă de timp care a fost recuperată.

Potrivit constructorului, se va lucra şi în timpul iernii în funcţie de condiţiile meteorologice. Totodată, directorul adjunct al Direcţiei de infrastructură din Primăria Capitalei, Ion Dedu, a declarat că procedura cea mai grea care urmează să fie realizată va începe în lunile februarie-martie 2010 şi constă în montarea podului peste calea ferată în zona cuprinsă între Gara de Nord şi Gara Basarab.

Potrivit lui Dedu, această bucată din pod va avea peste 1.000 tone de beton, bucăţile urmând a fi trase peste liniile ferate.

În privinţa redeschiderii circulaţiei în zona Splaiului Independenţei, Oprescu a mai spus că la sfârşitul lunii decembrie vor fi finalizate lucrările, astfel încât circulaţia să poată fi redată dinspre Vasile Milea spre Splaiul Independenţei, iniţial pe un singur sens, urmând ca la scurt timp şi cel de-al doilea sens să fie redeschis.

"La sfârşitul lunii decembrie se va deschide circulaţia dinspre Vasile Milea spre Splaiul Independenţei şi apoi pe celălalt sens. De asemenea am făcut din timp studiile de circulaţie pentru şoseaua Titulescu însă în această zonă, circulaţia va fi redeschisă odată cu finalizarea lucrărilor la pasaj", a mai spus Oprescu.

Pasajul suprateran Basarab va face legatura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea, şi va traversa râul Damboviţa peste podul existent şi calea ferată în zona Gării de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici