Oprescu: Lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera sunt în grafic. Exproprierile sunt terminate

Lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera şi pasajul denivelat sunt în grafic, fiind amplasate grinzile pe trei tronsoane ale podului şi executaţi toţi piloţii foraţi, iar problema exproprierilor este rezolvată, a declarat, duminică, primarul general Sorin Oprescu.

86 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera sunt în grafic. Exproprierile sunt terminate

Oprescu: Lucrările pentru supralărgirea Şoselei Pipera sunt în grafic. Exproprierile sunt terminate (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a verificat, duminică, stadiul lucrărilor la obiectivul de investiţii "Supralărgire Şoseaua Pipera (Floreasca - CF Bucureşti - Constanţa) şi Pasaj denivelat", edilul dorind să se asigure că lucrarea va fi finalizată la termenul stabilit.

"Lucrarea este în grafic, s-au executat aproape toţi piloţii foraţi şi pe trei tronsoane ale podului au fost deja amplasate grinzile. Exproprierile sunt terminate, aşa că nu există niciun motiv ca termenul estimat să fie depăşit şi ca întregul proiect să nu fie dat în circulaţie până la sfârşitul acestui an", a spus Sorin Oprescu.

Primarul general a adăugat că, fiind un proiect în derulare, nu se pune problema să nu fie acoperită partea de finanţare.

Proiectul vizează lărgirea la şase benzi a Şoselei Pipera (faţă de două câte sunt în prezent), între Calea Floreasca şi Calea ferată Bucureşti - Constanţa şi construcţia unui pasaj prin care să se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca pe de altă parte.

Supralărgirea Şoselei Pipera este necesara pentru asigurarea accesului în zona de nord a Capitalei dinspre A3, în contextul în care condiţiile dificile de circulaţie în această zonă conduc la sporirea timpului de parcurgere a distanţelor şi la consum mărit de carburanţi.

Totodată, realizarea lucrărilor de lărgire a Şoselei Pipera şi a pasajului denivelat va reduce nivelul de zgomot în zonă.

Drumul care va fi realizat va avea lungimea de 1,52 kilometri şi lăţimea de 34 de metri, realizarea lui fiind estimată în 18 luni de la data începerii lucrărilor.

Până în prezent s-au executat 197 de piloţi din totalul de 201, lungimea totală a piloţilor foraţi fiind până în prezent 4.925 de metri, reţeaua de termoficare este finalizată în proporţie de 75%, cea de telecomunicaţii în proporţie de 90%, iar cea de alimentare cu apă în proporţie de 45%.

În acest proiect a cărui valoare este de 106.022.831,34 de lei din care TVA reprezintă 16.928.015,25 de lei, constructor este Asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strebenbau GmbH Co KG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici