Oprescu: Mă bazez pe disciplina şi maturitatea oamenilor care participă la marşul spontan

Primarul general, Sorin Oprescu, a spus că marşul spre Palatul Cotroceni al sindicaliştilor de la Cartel Alfa este unul spontan, că a fost asigurat de liderii sindicali că acţiunea va fi paşnică şi că se bazează pe disciplina şi maturitatea oamenilor care participă la protest.

19 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Mă bazez pe disciplina şi maturitatea oamenilor care participă la marşul spontan

Oprescu: Mă bazez pe disciplina şi maturitatea oamenilor care participă la marşul spontan (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Liberatatea de a manifesta este asigurată de articolul 39 din Constituţie, a declarat Sorin Oprescu pentru MEDIAFAX.

El a subliniat că nu are de ce să-i amendeze pe protestari şi că le-a creat toate condiţiile pentru acţiunea sindicală pentru că nu intenţionează să-i împiedice să protesteze. El a făcut referire şi la articolul 39 din Constituţie, conform căruia "mitingurile, demonstraţiile şi procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic fără niciun fel de arme".

Întrebat de măsurile concrete care au fost luate pentru asigurarea ordinii publice şi liniştii, el a răspuns că forţele de ordine se ocupă de aceasta şi că încearcă să nu existe blocaje în trafic.

Oprescu a arătat că speră că manifestarea va fi paşnică. El a adăugat că o delegaţie a liderilor de sindicat a venit la Primăria Capitalei unde au discutat despre organizarea acestui marş car nu are autorizaţie.

"Aceşti oameni au disciplină şi maturitate. Ştiu până unde poate fi întins acest marş spontan fără să degenereze. Liderii de sindicat m-au asigurat că nu vor fi probleme din punct de vedere al disciplinei", a declarat Sorin Oprescu.

Oprescu a adăugat că liderii de sindicat i-au spus că oamenii vor să ajungă la Cotroceni, să staţioneze puţin, după care să încheie protestul.

Totodată, ei l-au asigurat pe Oprescu de faptul că nu vor mai bloca circulaţia şi că vor încerca să meargă la ministerele la care vor să depună petiţii, fără să afecteze traficul rutier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici