Oprescu: Mă voi adresa procurorului general în problema desfiinţării teraselor ilegale din Herăstrău

Primarul general Sorin Oprescu a declarat luni că se va adresa procurorului general al României în problema desfiinţării unor terase construite ilegal în Parcul Herăstrău pentru care există o ordonanţă a unui procuror de desfiinţare, dar care nu poate fi pusă în aplicare.

23 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Mă voi adresa procurorului general în problema desfiinţării teraselor ilegale din Herăstrău

Oprescu: Mă voi adresa procurorului general în problema desfiinţării teraselor ilegale din Herăstrău (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"O să mă adresez procurorului general pentru că, prima oară în ultimii 20 de ani, un procuror îmi aprobă desfiinţarea unor terase construite ilegal în parc, după o lună şi jumătate aflu că există o plângere îndreptată împotriva acestui procuror, iar eu nu am dreptul să desfiinţez efectiv terasele", a spus Oprescu în şedinţa CGMB de luni răspunzând unei interpelări a unui consilier general PSD care a acuzat municipalitatea că autorizează construcţii în Parcul Herăstrău.

Deşi nu a explicat concret despre care terase este vorba sau cine este proprietarul terenului pe care au fost ridicate aceste construcţii, Oprescu a arătat că este vorba de două terase construite fără nicio autorizaţie pe un teren proprietate privată care face parte din Parcul Herăstrău şi care a fost restituit în urmă cu mai mulţi ani.

De asemenea, primarul general a mai arătat că ordonanţa procurorului privind desfiinţarea construcţiilor ilegale este dată în urmă cu o lună şi jumătate însă în cursul zilei de luni i-a fost comunicat faptul că în acest caz există o plângere îndreptată împotriva procurorului care a soluţionat acest caz.

"Am simţit şi am intuit ezitarea poliţiei în tot acest timp. Cert este că ofiţerul care se ocupă de caz a fost trimis în fiecare zi să verifice dacă nu cumva există o contestaţie împotriva procurorului care a dat ordonanţa. Această contestaţie nu a existat timp de 3,2 săptămâni, nici săptămâna trecută, iar azi (luni - n.r.) a apărut", a spus Oprescu.

Edilul general a completat spunând că, de mai bine de o lună şi jumătate, încearcă să dărâme acele construcţii pentru care există o ordonanţă a procurorului care atestă că sunt construite ilegal, însă acest lucru poate fi făcut de poliţie împreună cu administraţia locală.

"Evident că poliţia aşteaptă acum o altă ordonanţă, care nu ştiu dacă va mai veni în acest context", a mai spus Oprescu.

De asemenea, primarul a precizat că în timpul şedinţei de luni a CGMB a aflat de la un consilier municipal despre o altă terasă ridicată în Parcul Herăstrău pe un teren cu o situaţie similară cu cel pe care au fost construite celelalte două terase.

"După ce am aflat de la consilierul municipal această situaţie, am trimis azi (luni - n.r.) Corpul de Control, însă ca şi în celălalt caz, aceşti inspectori nu pot verifica decât o singură dată legalitatea construcţiilor, restul rezumându-se la decizia procurorului", a conchis Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici