Oprescu: N-o să putem căra zăpada în afara Bucureştiului, însă putem uşura circulaţia pe străzi

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni seară, la Comandamentul de deszăpezire, că, deşi zăpada nu poate fi dusă afară din Bucureşti, circulaţia pe străzile secundare poate fi uşurată prin curăţarea acestor artere.

21 afișări
Imaginea articolului Oprescu: N-o să putem căra zăpada în afara Bucureştiului, însă putem uşura circulaţia pe străzi

Oprescu: N-o să putem căra zăpada în afara Bucureştiului, însă putem uşura circulaţia pe străzi (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

La Comandamentul de deszăpezire de la Primăria Capitalei, primarul general a cerut operatorilor celor şase sectoare să înceapă, în noaptea de luni spre marţi, curăţarea străzilor secundare, astfel încât cetăţenii să poată ajunge la maşini şi să poată circula civilizat.

În acest sens, Oprescu a arătat că, în cursul zilei, a avut discuţii cu toţi cei şase primari de sectoare, care au trimis câte un reprezentant şi care, împreună cu echipe ale municipalităţii şi ale firmelor de deszăpezire, vor stabili exact perimetrul străzilor secundare ce vor fi curăţate.

"Un lucru este clar: nu o să putem căra toată zăpada din Bucureşti, afară. Dar putem uşura circulaţia pe străzile acestea şi putem curăţa parcările dintre blocuri", a spus Sorin Oprescu.

De asemenea, Oprescu a cerut reprezentanţilor Luxten să înceapă să îndepărteze ţurţurii formaţi pe stâlpii de iluminat şi pe pereţii pasajelor pentru a preveni producerea accidentelor.

Reprezentantul firmei Luxten a arătat că, începând de luni, ora 16.00, angajaţi ai instituţiei au început îndepărtarea ţurţurilor de pe stâlpii de iluminat.

În privinţa formaţiunilor de gheaţă de pe pereţii pasajelor, directorul RATB, Gheorghe Aron, a arătat că muncitorii regiei vor curăţa atât pasajele, cât şi staţiile mijloacelor de transport în comun, acolo unde sunt ajutaţi de angajaţi ai Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti.

De asemenea, edilul şef al Capitalei a cerut operatorilor de deszăpezire să continue "pluguirea bulevardelor mari şi împrăştierea substanţelor anti-îngheţ", astfel încât mijloacele de transport în comun să poată circula corespunzător.

Reprezentantul Brigăzii Poliţiei Rutiere, prezent la Comandament, a arătat că, în cursul zilei de luni au fost ridicate 50 de autoturisme parcate neregulamentar, care împiedicau acţiunea utilajelor de deszăpezire, fiind întocmite şi două dosare penale pentru şoferi care au blocat cu rea intenţie artere principale, parcând pe linia de tramvai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici