Oprescu: Nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor, problema trebuie tranşată de societate

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că nu poate fi de acord cu eutanasierea câinilor, prin natura meseriei sale de bază, însă este dator să respecte legea, apreciind că această problemă trebuie "tranşată de societate".

29 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor, problema trebuie tranşată de societate

Oprescu: Nu sunt de acord cu eutanasierea câinilor, problema trebuie tranşată de societate (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu am cum să fiu de acord cu această măsură, în primul rând având în vedere meseria mea de bază. Această problemă trebuie tranşată de societate", a spus Sorin Oprescu.

Edilul şef a mai spus că în Capitală abia a început sterilizarea câinilor fără stăpân şi a precizat că, indiferent cât va vrea să accelereze acest proces, într-o lună nu pot fi sterilizate mai mult de 4.000 de animale.

"Abia am început partea de sterilizare a câinilor. Nu înseamnă că am uitat ce le-am promis bucureştenilor. În momentul ăsta, pe legile acestea, soluţiile sunt cele despre care am tot vorbit", a spus Sorin Oprescu.

În opinia primarului Capitalei, "ne întoarcem la momentul în care începem să ne certăm unii cu alţii despre cum să-i omorâm pe căţei".

Oprescu a mai spus că este dator să respecte legea, dar şi că-şi va duce la bun sfârşit proiectul privind construirea unui adăpost de câini în judeţul Prahova, pe un teren pe care municipalitatea îl va primi de la Monica Davidescu.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat, marţi, că a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân, printre acestea fiind şi posibilitatea eutanasierii atât a câinilor grav bolnavi, a celor agresivi, cât şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici