Oprescu: Pentru mutarea statuilor şi începerea parcării de la Universitate mai trebuie un aviz

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, marţi, că pentru mutarea celor patru statui de la Piaţa Universităţii şi începerea lucrărilor la parcarea subterană municipalitatea mai are nevoie de un aviz de la Comisia Monumentelor Istorice, care se întruneşte în şedinţă miercuri.

31 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Pentru mutarea statuilor şi începerea parcării de la Universitate mai trebuie un aviz

Oprescu: Pentru mutarea statuilor şi începerea parcării de la Universitate mai trebuie un aviz (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Mâine sperăm să luăm ultimul aviz de la Comisia Monumentelor Istorice pentru mutarea celor patru statui şi începerea lucrărilor la parcarea subterană de la Piaţa Universităţii", a spus Sorin Oprescu.

Cele patru statui vor fi mutate, pe cheltuiala investitorului, în Parcul Izvor, unde vor rămâne până când lucrările la parcare "vor intra în subteran", acestea urmând să fie reaşezate ulterior pe locurile iniţiale, a precizat Oprescu.

Primarul Capitalei anunţa, la sfârşitul lunii ianuarie, că în curând vor începe lucrările la prima parcare subterană în zona Pieţei Universităţii, fără a preciza exact data demarării proiectului.

Oprescu spunea atunci că singurul lucru rămas nerezolvat înaintea începerii efective a lucrărilor îl reprezintă mutarea celor patru statui aflate în scuarul de la Piaţa Universităţii, în perimetrul cărora se vor desfăşura lucrările pentru parcarea subterană.

"Unii mi-au recomandat să depozitez aceste statui prin hambare, eu am să le mut în Parcul Izvor", declara Sorin Oprescu, precizând că după ce lucrările vor fi finalizate statuile vor fi repuse la locul lor.

Cele patru statui care vor fi mutate îi reprezintă pe Mihai Viteazu, Spiru Haret, Ion Heliade Rădulescu şi Gheorghe Lazăr.

Pentru parcajul de la Universitate a fost semnat contractul de concesiune a lucrărilor publice cu investitorul privat, Consorţiul de firme Inter Parking Hispania SA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL şi Simex SA, urmând să fie realizate 38 de locuri de parcare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici