Oprescu: Prin decizia CGMB se încearcă schimbarea lui Adrian Criţ de la conducerea RATB

CGMB urmăreşte ca prin schimbarea preşedintelui Consiliului de Administraţie al RATB să îl înlocuiască de fapt pe directorul general al regiei, Adrian Criţ, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, precizând că hotărârea va fi contestată în instanţă.

343 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Prin decizia CGMB se încearcă schimbarea lui Adrian Criţ de la conducerea RATB

Sorin Oprescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

"Referindu-mă la sedinţa extraordinară a CGMB şi referitor la hotărârea CGMB adoptată în 8 noiembrie 2011, prin care s-a decis schimbarea din Consiliul de Administraţie a RATB a domnului Adrian Criţ, propunând pe domnul Viorel Popescu, aş vrea să înştiinţez CGMB că se comite o gravă eroare juridică, şi anume se încalcă prevederile art. 63 alin 5 lit.e din Legea 215/2001, deoarece, prin această hotărâre, se încearcă de fapt schimbarea directorului general al acestei regii şi implicit a managementului acesteia", a spus primarul Capitalei.

Sorin Oprescu a precizat că potrivit, articolului respectiv, primarul numeşte, sancţionează şi dispune suspendarea, modificarea şi încetarea raportului de serviciu sau, după caz, a raportului de muncă, în condiţiile legii pentru persoanele din cadrul aparatului de specialitate, precum şi pentru conducătorii instituţiilor şi serviciilor publice de interes local.

"Eu o consider nu o neştiinţă, ci o chestiune tendenţioasă. Este a doua oară când ne lovim de aceeaşi situaţie. Aşa s-a mai întâmplat în urmă cu doi ani de zile când a fost numit directorul de la RADET, domnul Becheanu. Rămâne să acţionăm în justiţie această hotărâre pentru a o anula", a mai spus Oprescu.

Directorul general al RATB, Adrian Criţ, a fost revocat, marţi, de consilierii municipali din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al regiei.

Preşedintele de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Călin Murg, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că schimbarea din funcţie a lui Adrian Criţ a fost propusă de Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, care a motivat că acesta nu a îndeplinit mai multe proiecte la care se angajase şi nu a gestionat bine greva de la RATB, din acest an.

Murg a spus că membrii Consiliului de Administraţie al RATB au dat ca exemplu proiectul cu ramele de tramvai care erau foarte scumpe.

Grupul PNG l-a propus ca membru în Consiliul de Administraţie în locul lui Criţ pe inginerul Viorel Popescu, urmând ca în 48 de ore CA să desemneze alt preşedinte.

Murg a precizat că dacă membrii Consiliului de Administraţie vor să îl schimbe pe Adrian Criţ şi din funcţia de director RATB, aceştia o pot face, dar CGMB nu se amestecă în această problemă.

Directorul general al RATB, Adrian Criţ, a declarat că nu i-au fost comunicate oficial motivele deciziei CGMB de a-l înlocui din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al regiei, însă este sigur că aceasta nu a fost una tipic managerială, legată de rezultate sub aşteptări.

"Am aflat cu surprindere despre decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti de a mă înlocui din funcţie, până la această oră nefiindu-mi comunicate oficial şi motivele. Nu mă voi lansa într-o controversă, deoarece, în cazul meu, rezultatele, îmbunătăţirile în ce piveşte transportul din Bucureşti se văd, circulă în faţa dvs.", a spus Adrian Criţ, citat într-un comunicat de marţi al RATB.

Adrian Criţ a fost desemnat reprezentant în Consiliul de Administraţie al RATB în 6 martie 2009, de către CGMB.

În iunie 2010, Adrian Criţ a fost numit la conducerea RATB, în locul lui Gheorghe Aron. Anterior, Adrian Criţ a fost director tehnic la Registrul Auto Român.

În 15 iulie, aproximativ 200 de şoferi şi vatmani au protestat la sediul RATB, nemulţumiţi de introducerea traseelor de noapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici