Oprescu: Se cer milioane de euro în plus pentru reabilitarea Centrului Istoric

Sorin Oprescu a spus, duminică, la bilanţul primului an de activitate ca primar general, că în Centrul Istoric s-au făcut lucrări neprinse în contract şi se solicită milioane de euro în plus, arătând că rezilierea contractului este posibilă oricând, însă încearcă să evite noi proceduri de atribuire.

147 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Se cer milioane de euro în plus pentru reabilitarea Centrului Istoric

Oprescu: Se cer milioane de euro în plus pentru reabilitarea Centrului Istoric (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că reabilitarea Centrului Istoric al Bucureştiului este nu numai o promisiune, ci o mare urgenţă.

"Sunt nevoit să revin şi să spun că lucrările de reabilitare a celor 14 străzi (din Centrul Istoric - n.r.) trebuiau finalizate în aprilie 2008, înainte de începerea mandatului meu, că acum sunt reabilitate doar patru", a arătat Oprescu.

Primarul general a adăugat că a făcut o analiză temeinică a execuţiei lucrărilor din Centrul Istoric şi a plăţilor făcute şi a constatat că au fost făcute lucrări neprinse în contract şi că se solicită milioane de euro în plus.

"Rezilierea contractului este posibila oricând. Încerc însă să evit să pierd timpul cu noi proceduri de atribuire şi contestaţii. La începutul săptămânii, m-am întâlnit de patru ori cu reprezentanţii Sedesa pentru a găsi o soluţie prin care ei să îşi asume întârzierile, iar noi să ne asigurăm urgentarea lucrărilor de reabilitare a Centrului Istoric. Discuţiile sunt încă deschise şi prefer să nu mă pronunţ asupra deciziei luate, înainte ca noi să finalizăm negocierea", a spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici