Oprescu: Structura noii clădiri a Spitalului de Copii Gomoiu, aproape gata. Cinci etaje finalizate

Structura noii clădiri a Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu" este aproape gata, fiind terminate deja cinci etaje, din cele şase pe care le va avea unitatea, a anunţat, duminică, primarul Capitalei Sorin Oprescu.

176 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Structura noii clădiri a Spitalului de Copii Gomoiu, aproape gata. Cinci etaje finalizate

Sorin Oprescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit lui Oprescu, structura noi clădiri este terminată în proporţie de 80 la sută, urmând ca, în curând, să fie turnată placa şi peste etajul şase.

Odată cu finalizarea clădirii noi a Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu", numărul paturilor va creşte de la 159 la 278, iar numărul sălilor de operaţie, de la două, existente acum, la 10.

Clădirea, care va avea şase etaje, este construit în curtea actualei unităţi sanitare, adăpostită într-o clădire veche de aproape o sută de ani (din 1927).

În ceea ce priveşte ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu", acesta va fi modernizat cu fonduri europene, contractate în octombrie 2012. Documentaţia de achiziţie pentru contractarea lucrarilor a fost postata în SEAP la sfârşitul lunii aprilie 2014. Deschiderea ofertelor depuse va avea loc în data de 9 iulie 2014.

Spitalul Gomoiu va fi primul spital de urgenţă pentru copii construit în Capitală în ultimii 30 de ani şi primul spital de urgenţă universitar de pediatrie din România, construit şi dotat de municipalitate, a mai spus Oprescu.

Noua clădire ar trebui finalizată la sfârşitul anului 2015 sau începutul anului 2016.

În acelaşi timp, la Spitalul Foişor, aflat în modernizare, au fost finalizate lucrările la Corpul B1, care a şi fost dat în folosinţă.

La terminarea lucrărilor, estimativ în octombrie 2016, la Spitalul Foişor vor fi posibile până la 20 de interventii chirurgicale pe zi. Numărul de paturi va creşte cu peste 100, iar numărul sălilor de operaţie va creşte de la cinci, câte sunt în prezent, la opt.

Potrivit lui Oprescu, Spitalul Foişor va deveni cel mai modern centru de ortopedie din Europa de Est.

Primarul a mai anunţat că, în ceea ce priveşte modernizarea şi echiparea ambulatoriului spitalului, procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de management de proiect este în derulare, proiectul urmând a fi finalizat la data de 15 iulie 2015.

Lucrările de construcţie la cele două spitale au început în 2013.

Valoarea lucrărilor la cele două spitale, incluzând dotarea unităţilor cu echipamente şi mobilier de ultimă generaţie, este de 385.791.325 lei, respectiv 175.864.323 lei cu TVA pentru Spitalul Foişor şi 209.927.001 lei cu TVA pentru Spitalul "Gomoiu", costurile pentru noile unităţi fiind suportate integral de Primăria Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici