Oprescu: Toate lucrările de reabilitare a străzilor vor fi finalizate până la sfârşitul anului

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că până la sfârşitul anului toate lucrările de reabilitare a străzilor vor fi încheiate, iar firma Net City va finaliza primii 34 de kilometri de lucrări subterane pentru reţeaua de fibră optică.

16 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Toate lucrările de reabilitare a străzilor vor fi finalizate până la sfârşitul anului

Oprescu: Toate lucrările de reabilitare a străzilor vor fi finalizate până la sfârşitul anului (Imagine: Mediafax Foto)

"Până la sfârşitul acestui an vom finaliza toate lucrările legate de străzi. De asemenea, firma Net City a anunţat finalizarea primilor 34 de kilometri de lucrări subterane pentru canalele în care vor fi introduse fibrele optice", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului Capitalei, în prezent se mai desfăşoară lucrări de reabilitare pe 17 artere. "La sfârşitul anului nu vor mai fi niciun fel de săpături pe străzi în afara celor cerute de cetăţeni în nume propriu", a explicat primarul general.

Sorin Oprescu a menţionat că acolo unde vor fi găsite săpături în trotuare, trebuie avut în vedere că aceste lucrări sunt desfăşurate în urma cererilor exprese ale cetăţenilor şi privesc reţelele de energie electrică, gaze sau apă.

De asemenea, edilul şef al Capitalei a reamintit că 15 decembrie va fi data la care "se va putea circula civilizat în pasajul de la Universitate", arătând că după această dată vor fi "personalizate" spaţiile comerciale care urmează să fie amenajate.

Sorin Oprescu a precizat că vor exista un centru de informare al cetăţenilor, un centru de prim-ajutor, o farmacie de urgenţă, o casă de bilete la care vor putea fi cumpăra bilete la toate spectacolele din Bucureşti, precum şi spaţii comerciale, cafenea şi o ceainărie.

Primarul general a mai spus că, în cursul săptămânii viitoare, va fi dat în folosinţa cetăţenilor "Dispeceratul de control electronic al traficului", pentru fluidizarea circulaţiei în Capitală. Dispeceratul va funcţiona în colaborare cu agenţii Poliţiei Rutiere, precum şi cu angajaţii serviciului de semaforizare a Capitalei.

"Aş vrea să spun că Dispeceratul de control electronic al traficului va fi unul cu intervenţie imediată. Cert este însă că, pe lângă cei 60 de poliţişti comunitari, îşi vor desfăşura activitatea şi 100 de agenţi de circulaţie, precum şi angajaţi de la serviciul semafoare", a arătat edilul Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici