Oprescu: Voi rezilia contractele de întreţinere pentru o sută de străzi reabilitate în 2000-2004

Primarul general Sorin Oprescu a anunţat, miercuri, că va rezilia contractele de gestiune şi întreţinere pentru o sută de străzi reabilitate în perioada 2000-2004, deoarece contractorii nu şi-a respectat obligaţiile prevăzute în contract.

25 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Voi rezilia contractele de întreţinere pentru o sută de străzi reabilitate în 2000-2004

Oprescu: Voi rezilia contractele de întreţinere pentru o sută de străzi reabilitate în 2000-2004 (Imagine: Mediafax Foto)

Edilul şef al Capitalei a spus, la prezentarea raportului la o sută de zile de mandat, că prin contractele de gestiune şi întreţinere a unui număr de 100 de străzi reabilitate în perioada 2000-2004, deţinătorii acestora aveau obligaţia să informeze în scris administraţia străzilor despre intervenţiile care urmau să fie efectuate pe carosabil, precum şi despre defecţiuni ale instalaţiei de semaforizare sau lipsa indicatoarelor de circulaţie.

Potrivit lui Oprescu, municipalitatea plăteşte lunar pentru aceste lucrări de gestiune şi întreţinere aproximativ două milioane de euro, respectiv circa şapte milioane de lei. Suma era destinată lucrărilor de gestiune şi întreţinere pentru o sută de străzi din totalul celor aproximativ 550 de străzi pe care municipalitatea le are în administrare.

Potrivit lui Oprescu, în urma controalelor efectuate s-a constatat că nu au fost respectate prevederile contractului în privinţa semnalizării intervenţiilor în carosabil, iar lucrările de întreţinere şi cele iniţiale executate atât la carosabil cât şi la trotuare "nu sunt evidenţiate" în măsurătorilor întocmite de consultantul lucrărilor.

Oprescu a prezentat 11 artere în care carosabilul, dar şi trotuarul erau deteriorate şi a făcut precizarea că toate constatările au fost efectuate în perioada 15-23 septembrie. După 23 septembrie, deţinătorii contractelor au fost înştiinţaţi despre penalităţile aplicate pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale, de 0,15% din preţul contractului.

"Suma medie încasată lunar de către firmele care derulează un asemenea contract cu administraţia străzilor pentru lucrări de gestiune, adică supravegherea străzilor, este de 900.000 de lei, adică peste 250.000 de euro. Asta în condiţiile în care cheltuielile lunare ale administraţiei străzilor pentru toţi salariaţii sunt de aproximativ 600.000 de lei, adică puţin peste 170.000 de euro", a explicat Sorin Oprescu.

Primarul general a mai arătat că după momentul în care firmele au fost penalizate, Administraţia Străzilor a primit adrese "de reproş" din partea acestora, prin care i se imputa faptul că nu a înştiinţat furnizorii de utilităţi pentru aducerea carosabilului la starea iniţială.

Primarul Capitalei a afirmat că după rezilierea contractelor vor fi încheiate noi contracte de reparaţii a străzilor şi trotuarelor aflate într-o stare necorespunzătoare. Printre arterele la care au fost efectuate controale se regăsesc Şoseaua Sălaj (cu carosabil şi trotuar degradate), Şoseaua Berceni (carosabil deteriorat), Calea Dorobanţi, intersecţie cu Bulevardul Dacia, precum şi alte artere importante ale Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici