Oprescu vrea să aducă la Bucureşti Jocurile Olimpice din 2020

Primarul general Sorin Oprescu spune că organizarea Jocuriloe Olimpice din 2020 la Bucureşti ar aduce foarte mulţi investitori şi că are susţinerea românilor, el precizând că 93% din 3.200 de persoane întrebate telefonic despre această iniţiativă au apreciat-o ca benefică.

81 afișări
Imaginea articolului Oprescu vrea să aducă la Bucureşti Jocurile Olimpice din 2020

Oprescu vrea să aducă la Bucureşti Jocurile Olimpice din 2020 (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a declarat că acest sondaj a fost făcut atât la nivel de Bucureşti, cât şi la nivel naţional.

"85% dintre cetăţenii din Bucureşti sunt absolut de acord cu acest lucru. Sondajul a fost făcut telefonic, pe 3.700 de bucureşteni, iar în ţară l-au făcut pe un număr de 3.200. 93% dintre romani acceptă această idee pe ţară, iar la nivel de Bucureşti, 85%", a spus primarul general, la Realitatea TV.

Potrivit edilului Capitalei, organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 la Bucureşti ar fi benefică din punct de vedere economic şi va aduce şi un plus de imagine României.

"După părerea mea, asta poate fi un proiect de unitate naţionala, un proiect de ieşit din nenorocita asta de criză. Vă daţi seama ce capital de imagine ar avea România şi Bucureştiul numai dacă se coagulează această idee şi produce candidatura. Am început să fac liste cu mari sportivi care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiade, care trăiesc în străinătate", a spus Sorin Oprescu.

Acesta a susţinut că pentru organizarea Jocurilor Olimpice nu se pune problema majorării taxelor şi că a început să adune oamenii care îl pot îndrepta către firme de lobby.

Sorin Oprescu a lansat, în august, ideea organizării Jocurilor Olimpice la Bucureşti, în 2020.

"Cu siguranţă în cea de-a cincea sau a şasea lună a anului viitor vom avea deja un meci organizat pe acest stadion, iar până în anul 2012 alte trei mari evenimente vor fi organizate, astfel încât finala cupei Europa League să se desfăşoare în siguranţă", a spus Sorin Oprescu, în timpul unei vizite făcute la stadionul naţional, în 24 august.

"Mă gândesc deja să organizăm o olimpiadă la Bucureşti", a adăugat edilul şef al Capitalei, el precizând însă că despre o eventuală olimpiadă organizată în Capitală poate fi vorba "undeva prin 2020".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici