Oprescu vrea să cumpere apartamente pentru cei care stau în clădiri cu bulină roşie

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, după întâlnirea lunară cu reprezentanţii celor şase sectoare, că va cere ajutorul Guvernului pentru consolidarea celor 300 de clădiri cu risc seismic ridicat.

35 afișări
Imaginea articolului Oprescu vrea să cumpere apartamente pentru cei care stau în clădiri cu bulină roşie

Oprescu vrea să cumpere apartamente pentru cei care stau în clădiri cu bulină roşie (Imagine: Mediafax Foto)

Printre subiectele abordate la întâlnirea de la începutul lunii martie a fost discutată şi consolidarea imobilelor cu risc seismic ridicat şi pentru că joi se împlinesc 33 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977.

Potrivit primarului general, "se fac eforturi în continuare pentru a fi pregătiţi în cazul unui eveniment pe care nimeni nu şi-l doreşte".

Edilul şef al Capitalei a precizat că aceste eforturi au în vedere atât informarea cetăţenilor, cât şi verificarea capacităţii acelor servicii care ar trebui să intervină în cazul unui asemenea cutremur.

Oprescu a precizat că susţine ideea ca, împreună cu Guvernul, să poată pune la dispoziţia persoanelor care locuiesc în cele peste 300 de clădiri cu risc seismic ridicat a unor locuinţe în care acestea să locuiască în perioada consolidărilor.

"Guvernul este cel care poate şi are capacitatea de a se îndatora pentru a lua între 3.500 - 4.000 de apartamente de la dezvoltatorii imobiliari pe care să le punem la dispoziţia proprietarilor din cele 301 imobile care trebuie consolidate pe perioada lucrărilor", a spus Sorin Oprescu.

Oprescu a explicat că va face demersurile necesare către Guvern şi către Ministerul de Finanţe arătând că tot miercuri se va întâlni şi cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe.

"Există un fond imobiliar pe piaţă de aproape 10.000 de apartamente. Dacă Guvernul creditează această acţiune de cumpărare a 3.500-4.000 de locuinţe vom încerca să mutăm persoanele din cele 301 imobile pe perioada consolidării urmând ca, după finalizarea lucrărilor, proprietarii să se întoarcă în casele lor, iar cele 3.500-4.000 de apartamente să rămână locuinţe sociale", a mai spus Oprescu.

Edilul şef a mai precizat că la această acţiune poate participa şi municipalitatea, arătând că, deşi nu au fost făcute calcule financiare exacte, Primăria Capitalei ar putea veni cu aproximativ 20-30 milioane de euro pentru achiziţionarea locuinţelor.

Totodată, primarul general a spus că, deşi este an de criză, în bugetul pe 2010 au fost acordate sume importate pentru consolidarea clădirilor.

"Cu toată parcimonia împărţirii bugetului am acordat sume importante în acest an pentru consolidarea clădiriea", a mai spus Sorin Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici