Oprescu vrea să încheie un parteneriat cu uzinele Skoda

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, vrea să încheie un parteneriat între Uzina de Reparaţii Ateliere Centrale a RATB şi uzinele Skoda pentru asamblarea şi întreţinerea tramvaielor din Bucureşti.

50 afișări
Imaginea articolului Oprescu vrea să încheie un parteneriat cu uzinele Skoda

Oprescu vrea să încheie un parteneriat cu uzinele Skoda (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, s-a întâlnit, luni, la Praga cu edilul acestui oraş, Pavel Bem, printre subiectele discutate fiind reabilitarea Centrului Istoric şi problema transportului în comun. Potrivit municipalităţii, întâlnirea primarilor a urmărit stabilirea unor relaţii de colaborare între cele două capitale, atât pentru problemele administrative, cât şi pentru cele economice.

Unul dintre subiectele discutate de Oprescu la Praga priveşte problema transportului în comun. Primăria Capitalei vrea să preia experienţa administraţiei din Praga în rezolvarea problemei transportului în comun din Bucureşti, precum şi să încheie un parteneriat între Uzina de Reparaţii Ateliere Centrale a RATB şi Uzinele Skoda privind asamblarea şi întreţinerea tramvaielor din Bucureşti.

"Este important ca în această perioadă (în timpul crizei economice) să creăm o legătură bilaterală ca să realizăm şi să continuăm proiecte comune. Este important pentru reprezentanţii administraţiei locale să descopere domenii în care pot colabora, cum ar fi, în acest caz, infrastructura", a spus primarul oraşului Praga, Pavel Bem, citat într-un comunicat al Primăriei Bucureşti.

Un alt subiect discutat de cei doi edili la Praga a vizat reabilitarea Centrului Istoric al Capitalei. Potrivit municipalităţii, primarul din Praga s-a declarat dornic să sprijine acţiunea edilului Bucureştiului pentru reabilitarea Centrului Istoric din Bucureşti, mai ales pentru obţinerea de fonduri europene, "cu atât mai mult cu cât în acest moment (din ianuarie 2009), Cehia deţine preşedinţia rotativă, semestrială, a Uniunii Europene".

"Ne interesează felul în care au reuşit să reabiliteze Centrul Istoric şi dorim să beneficiem de experienţa lor, a societăţilor care au reconstruit istoria oraşului Praga. Mai mult, suntem interesaţi de mobilierul urban şi de amenajarea pieţelor stradale, dar şi de serviciile comunale de calitate pe care le oferă administraţia oraşului Praga cetăţenilor", a declarat primarul Capitalei, citat în comunicat.

Totodată, potrivit autorităţilor municipale, cei doi primari au decis începerea procedurilor pentru perfectarea unui acord de colaborare între cele două capitale, privind colaborarea în mai multe domenii, dar mai ales pe probleme economice şi administrative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici