Oprescu vrea să instaleze încălzitoare electrice pentru oamenii fără adăpost în locul perdelelor de apă de pe timpul verii

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că ar putea fi instalate încălzitoare electrice în zonele în care pe timpul verii au fost perdelele de apă, astfel încât persoanele fără adăpost care nu vor fi preluate de unităţile de asistenţă socială să se poată încălzi.

594 afișări
Imaginea articolului Oprescu vrea să instaleze încălzitoare electrice pentru oamenii fără adăpost în locul perdelelor de apă de pe timpul verii

Oprescu vrea să instaleze încălzitoare electrice pentru oamenii fără adăpost în locul perdelelor de apă de pe timpul verii (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a spus, în şedinţa Comandamentului privind pregătirile pentru sezonul rece, că în zonele în care vara au fost perdele de apă sunt deja în funcţiune cablurile de curent electric, astfel că ar putea fi instalate încălzitoare electrice.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simean, a declarat că pentru oamenii fără adăpost sunt pregătite stocurile de haine, paturi, încălţăminte, precum şi unităţile mobile care îi vor lua de pe străzi şi îi vor duce în cele peste 1.000 de locuri existente deja în centre.

Potrivit Cosminei Simean, la nivelul sectoarelor sunt 180 de locuri în centre, în timp ce municipalitatea are deja pregătite 800 de locuri în adăposturi, cu posibilitatea suplimentării numărului de paturi cu până la 30 la sută, dacă situaţia o va impune.

Reprezentanţii Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale au arătat că fiecare spital din subordinea municipalităţii şi-a achiziţionat deja stocuri de materiale antiderapante, fiind înfiinţate comandamente de dezăpezire la nivelul fiecărei unităţi sanitare.

Totodată, reprezentanţii Administraţiei Spitalelor au precizat că, pe durata iernii, în special în zilele în care este necesară deszăpezirea, vor avea nevoie de ajutorul Poliţiei Locale, pentru degajarea locurilor din zona spitalelor, acolo unde în mod nefiresc staţionează taximetre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici