Oprişan: În ultima perioadă au fost prea multe stângăcii la Ministerul Educaţiei

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, marţi, că în ultima perioadă s-au înregistrat prea multe stângăcii la ministerul Educaţiei, el apreciind că ministrul Andronescu s-a pripit în cazul "Spiru Haret", dar şi în ce priveşte orele de sport şi desen.

13 afișări
Imaginea articolului Oprişan: În ultima perioadă au fost prea multe stângăcii la Ministerul Educaţiei

Oprişan: În ultima perioadă au fost prea multe stângăcii la Ministerul Educaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Social-democratul a afirmat, de asemenea, că Ecaterina Andronescu nu îşi asumă "prea tare responsabilitatea" pentru acţiunile Ministerului.

"Doamna Andronescu s-a pripit şi probabil că s-a pripit şi cu orele de sport şi cu orele de desen şi probabil că nu-şi asumă foarte tare responsabilitatea. Prea multe stângăcii în ultima perioadă la Ministerul Învăţământului", a spus Oprişan, înaintea unei şedinţe a PSD.

Oprişan a afirmat că ministerul Educaţiei trebuie să lămurească foarte repede cazul Universităţii "Spiru Haret", el susţinând că, dacă lucrurile stau aşa cum afirmă ministrul Andronescu, nu ar mai fi trebuit să se facă înscrierile la specialităţile respective începând cu acest an.

"Nu cred că a scormoni lucrurile cu cinci, şapte, zece ani în urmă, în acest moment, e un lucru foarte bun. Ministerul Educaţiei a făcut multe prostii în ultimii ani, chiar în timpul guvernării PSD din 2000-2004 , când s-a naţionalizat practic învăţământul, forţând universităţile particulare să nu dispună de patrimoniu", a arătat Oprişan.

El a precizat că nu i se pare logic să se sară cu tunurile pe învăţământul privat, unde sunt investiţii mari, şi să se încurajeze elevii să meargă la învăţământul de stat cu taxe.

Oprişan a făcut aceste declaraţii la sediul central al PSD, unde conducerea partidului s-a reunit în cadrul unei şedinţe strategice de campanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici