Opt asociaţii din Iaşi îi cer Primăriei să nu construiască două pasaje supraterane. Care este cauza

  • Opt asociaţii îi cer Primăriei Iaşi să nu construiască două pasaje supraterane într-o zonă aglomerată a oraşului.
  • Cei care semnează solicitarea susţin că investiţia care este propusă de Primărie pentru a fi realizată cu bani de la Uniunea Europeană are numeroase probleme.
1699 afișări
Imaginea articolului Opt asociaţii din Iaşi îi cer Primăriei să nu construiască două pasaje supraterane. Care este cauza

Opt asociaţii din Iaşi îi cer Primăriei să nu construiască două pasaje supraterane. Care este cauza

Reprezentanţii celor opt asociaţii îi cer primarului să renunţe la proiectul care vizează realizarea unor pasaje supraterane în zona râului Bahlui. Semnatarii petiţiei susţin că proiectul nu îndeplineşte condiţiile privind mobilitatea urbană sustenabilă şi bunele practici europene. De asemenea, nu au fost consultaţi specialiştii în mobilitate urbană durabilă şi nu s-a făcut o dezbatere publică.

În plus, cei de la asociaţiile ieşene susţin că prin realizarea pasajelor traficul va fi îngreunat şi nu ajutat.

„Deşi pasajele vor fi prevăzute cu piste de biciclete, aceste piste nu vor avea o influenţă reală la încurajarea folosirii bicicletei ca mijloc de transport,nefiind legate la o reţea urbană coerentă. Nici viteza maşinilor pe aceste pasaje nu va da senzaţia că deplasarea cu bicicleta se poate face în siguranţă. Se adaugă, în plus, nivelul de poluare crescut, care va descuraja circulaţia cu bicicleta în această zonă.4.Fiind proiectate peste albia Bahluiului, noilepasajele vor compromite ideea de culoar verdede-a lungul râului, mai ales în această zonă centrală ce poate deveni o atracţie urbană importantă de petrecere a timpului liber. În loc, vom avea parte de o „centură” prin mijlocul oraşului”, scrie în petiţia asociaţiilor ieşene.

Proiectul „Fluidizarea traficului din intersecţia Podu Roş cu Splai Bahlui Mal Drept şi Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron prin două pasaje supraterane unidirecţionale cu o singură bandă”, propus de Primăria Municipiului Iaşi pentru a fi inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este evaluat la 70 de milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici