Opt corturi anti-caniculă şi peste 20 de puncte de prim-ajutor în Bucureşti

Opt corturi anti-caniculă şi peste 20 de puncte de prim-ajutor sunt disponibile în Bucureşti, în pieţele din centru şi în parcuri, la care se adaugă centrele sociale unde populaţia poate beneficia, de asemenea, de apă şi aer condiţionat, informează reprezentanţii Primăriei Capitalei.

157 afișări
Imaginea articolului Opt corturi anti-caniculă şi peste 20 de puncte de prim-ajutor în Bucureşti

Opt corturi anti-caniculă şi peste 20 de puncte de prim-ajutor în Bucureşti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a montat corturile medicale, dotate cu aer condiţionat, ventilatoare cu apă, personal medical specializat, medicamente şi aparatură de specialitate. Acestea sunt amplasate la parcul Cişmigiu (vizavi de sediul Prefecturii), în Piaţa Romană (la ieşirea de la metrou), în Piaţa Victoriei (în faţa Muzeului Antipa), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) şi Piaţa Universităţii (în faţa Spitalului Colţea), în Parcul Moghioroş, în Parcul Carol şi în Piata Unirii, precizează sursele citate.

De asemenea, ASSMB a pregătit două cabinete medicale de prim-ajutor în complexul Grozăveşti şi în pasajul de la Universitate, unde bucureştenii pot beneficia de asistenţă medicală.

Şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a amenajat nouă puncte de prim-ajutor, în parcurile Bordei, Carol I, Circul de Stat, Cişmigiu, Floreasca, Herăstrău Vechi, Izvor, Mioriţa şi Tineretului. Aceste puncte de prim-ajutor sunt dotate cu aer condiţionat, apă, personal medical şi medicamente.

În plus, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) are amenajate, la rândul său, mai multe puncte de prim-ajutor, unde bucureştenii pot beneficia de apă şi aer condiţionat, în intervalul 8.00 - 17.00.

Punctele sunt următoarele:

  • Policlinica Socială din str. Dristor nr. 81-88 (unde se fac şi măsurători ale tensiunii arteriale)

  • Sediul DGASMB din str. Foişorului nr. 56-58, sector 3

  • Centrul multifuncţional "Invingem autismul" (Şos. Ştefan cel Mare nr. 1-3, sector 1)

  • Sediul DGASMB din str. Sălcetului nr. 5, sector 4

  • Cantina socială Griviţa (Calea Griviţei nr. 216, sector 1)

  • Cantina socială Dacia (bd.Dacia nr. 96, sector 2)

  • Cantina socială Agricultori (str. Orzari nr. 48, sector 2)

  • Cantina socială Ferentari (Calea Ferentari nr. 191, sector 5)

  • Cantina socială Sfântul Constantin (str. Sfântul Constantin nr. 1, sector 1)

  • Centrele de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii din bd. Ghencea nr. 34, sector 6, str. Nerva Traian nr. 8, sector 3, str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 17, sector 3, bd. Theodor Pallady nr. 37, sector 3 şi str. Ceairului nr. 13, sector 3.

Pentru oamenii cu venituri mici, cât şi pentru cei care nu au apă curentă, DGASMB asigură între orele 8.00 şi 17.00, în incinta Complexului de servicii sociale pentru adulţi "Sf. Ioan" din bd. Theodor Pallady nr. 64, sector 3 şi la sediul DGASMB din str. Sălcetului nr. 5, sector 4, o baie complet amenajată pentru igiena personală, mai spun cei de la Primăria Capitalei.

Totodată, Primăria Municipiului Bucureşti, prin DGASMB, a pus la dispoziţia bucureştenilor numărul cu apel gratuit 0.800.821.218, unde, între orele 8.00 şi 19.00, pot apela persoanele vârstnice care au nevoie să iasă din casă pentru mici cumpăraturi sau comisioane care nu suportă amânare. Operatorii DGASMB preiau apelul, notează adresa şi problema cu care se confruntă persoana, urmând ca, în cel mai scurt timp, o echipa să se deplaseze la domiciliul solicitantului.

Tot Direcţia de Asistenţă Socială întreprinde, în acest an, primele activităţi de monitorizare a persoanelor vârstnice peste 75 de ani, aflate în evidenţa instituţiei, prin vizite şi apeluri de tip "check" zilnice, cunoscut fiind că această categorie de vârstă este extrem de vulnerabilă la temperaturi ridicate.

Astfel, bucureştenii pot comunica, la numărul de telefon cu apel gratuit 0800.821.218, cazurile de persoane în vârstă de peste 75 ani care locuiesc singure şi nu au aparţinători, în vederea luării lor în evidenţă, anunţă reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Bucureştiul şi 15 judeţe din sudul ţării vor fi sub avertizare cod portocaliu de caniculă sâmbătă şi duminică, în cele două zile temperaturile urmând să ajungă până la 41 de grade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici