Ora de iarnă 2021. Vom dormi mai mult. Când se schimbă ora?

  • De la sfârşitul lui octombrie vom dormi o oră în plus întrucât ceasurile se vor da cu o oră înapoi.
  • Comisia Europeană a cerut renunţarea la schimbarea orei de vară şi menţinerea orei standard (cea de iarnă) dar România încă nu răspuns solicitării.
101259 afișări
Imaginea articolului Ora de iarnă 2021. Vom dormi mai mult. Când se schimbă ora?
Deşi vremea s-a răcit, vom sta mai mult sub plapumă. Ora se schimbă în ultimul weekend din luna octombrie. 
 
În noaptea de sâmbătă spre duminică, între 30 şi 31 octombrie, ceasurile se vor da cu o oră înapoi. Concret, ora  02:00 devine ora 01:00.
 
Ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore în loc de 24 de ore, fiind cea mai lungă zi din an.
 
Noaptea va fi mai lungă şi vom dormi mai mult, însă schimbarea vine cu un preţ. Medicii avertizează că schimbarea orei ne poate da peste cap organismul. Copiii şi persoanele în vârstă sunt cei mai afectaţi. 
 
Până când organismul se adaptează la noul „program”, este recomandată reducerea cafelei, a ceaiului negru/verde, a băuturilor carbogazoase şi energizante. 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici