Oraşul de pe malul Dunării care vrea să concureze cu staţiunile de pe litoralul românesc. Primăria Corabia concesionează teren pentru amenajarea de plaje

Aproape 6.000 de metri pătraţi de teren vor fi concesionaţi de Primăria Corabia, pentru cei care vor să amenajeze plaje pe Faleza Dunării, după ce alţi doi anteprenori au creat astfel de locuri de relaxare şi afacerea este una de succes, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1791 afișări
Imaginea articolului Oraşul de pe malul Dunării care vrea să concureze cu staţiunile de pe litoralul românesc. Primăria Corabia concesionează teren pentru amenajarea de plaje

Primăria Corabia concesionează teren pentru amenajarea de plaje pe malul Dunării

Potrivit unui anunţ al Primăriei Corabia, licitaţia publică va fi organizată la sediul instituţiei, în 17 august, suma în schimbul căreia poate fi achiziţionat caietul de sarcini fiind de 50 de lei.

„Unitatea Administrativ-Teritorială oraşul Corabia organizează în data de 17 august 2017, ora 10.00, la sediul instituţiei, licitaţie publică deschisă în vederea concesionării unui imobil proprietatea oraşului Corabia, compus din teren în suprafaţă de 5.577 mp, situat în Corabia, sola 104, P2/1, lot nr. 1, cu destinaţia de amenajare plajă. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul concedentului contra sumei de 50 RON”, se arată în anunţul Primăriei Corabia.

Doi antreprenori din oraşul Corabia au concesionat deja, la începutul sezonului estival, de la primărie, o zonă a Falezei Dunării, unde au amenajat o plajă în toată regula, care face concurenţă nisipurilor de pe litoral.

Odată cu aceste investiţii, pe malul Dunării, la Corabia, turiştii pot găsi nisip, umbreluţe, şezlonguri şi răcoritoare la discreţie.

Doi investitori au luat plaja prin concesiune şi o amenajează, în zona Falezei Dunării. Au adus nisip, au pus umbreluţe şi şezlonguri”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean.

Antreprenorii achită o sumă anuală către administraţia locală, în schimbul concesiunii Falezei Dunării.

Portul Turistic Corabia, obiectiv realizat cu fonduri europene şi finalizat anul trecut, este o altă atracţie a oraşului de la Dunăre, în sezonul estival.

Reprezentanţii Primăriei Corabia au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, până în prezent, au fost depuse 20 de cereri pentru andocarea ambarcaţiunilor în Portul Turistic Corabia.

Potrivit acestora, taxele percepute sunt în funcţie de categoria ambarcaţiunii şi perioada pentru care aceasta va sta în port. Astfel, pentru un skyjet, tariful pentru o zi este de 6 lei, pentru o lună - 100 lei, trei luni - 300 lei, şase luni în sezon - 400 lei, şase luni în extrasezon - 200 lei, un an - 600 lei. Aceleaşi tarife vor fi percepute şi pentru ambarcaţiuni sub şase metri.

Pentru ambarcaţiunile între şase şi 11 metri, tarifele stabilite pentru o zi sunt de 10 lei, pentru o lună - 120 lei, pentru trei luni - 360 lei, pentru şase luni în sezon - 485 lei, şase luni în extrasezon - 300 lei, un an - 780 lei.

Posesorii ambarcaţiunilor peste 11 metri vor achita pentru o zi - 20 lei, o lună - 300 lei, trei luni - 900 lei, şase luni în sezon - 1.200 lei, şase luni în extrasezon - 800 lei, un an - 1.950 lei.

Potrivit sursei citate, autorităţile din Corabia au hotărât să ceară anumite tarife pentru activitatea din Portul Turistic după ce, anul trecut, mai multe ambarcaţiuni au fost andocate aici.

Proiectul „Port Turistic şi de agrement în zona Cap Amonte Port Corabia” a avut o valoare totală de 15.397.286, 21 lei, din care finanţarea nerambursabilă a fost de 7.268.930, 04 lei, restul banilor fiind suportaţi de Consiliul Judeţean Olt.

„Ne dorim foarte mult dezvoltarea turismului în oraşul nostru şi cred că Portul Turistic este unul din principalele obiective turistice care se pot vizita. Odată cu reabilitarea Cetăţii Sucidava, care este un proiect finalizat, şi reabilitarea Casei de Cultură, la care încă se lucrează, să avem trei obiective demne de vizitat în oraşul Corabia”, a afirmat Dan Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici