Orban: Dezbaterile legate de Zoo Băneasa ascund interese imobiliare

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, joi, că în spatele dezbaterilor legate de Grădina Zoologică de la Băneasa se ascund interese imobiliare, apreciind că aceasta nu trebuie desfiinţată, ci sprijinită pentru a răspunde standardelor europene.

28 afișări
Imaginea articolului Orban: Dezbaterile legate de Zoo Băneasa ascund interese imobiliare

Orban: Dezbaterile legate de Zoo Băneasa ascund interese imobiliare (Imagine: Mediafax Foto)

"În spatele dezbaterilor legate de Grădina Zoologică se ascund interesele imobiliare ale unor promotori imobiliari. Eu cred că nu ar trebui desfiinţată Grădina Zoologică, iar dacă voi ajunge primar, nu o voi desfiinţa, voi aloca banii necesari pentru a răspunde standardelor europene", a declarat, joi, Ludovic Orban, în Campusul Regie, unde a participat la o plantare de copaci.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, joi, că Grădina Zoologică Bucureşti nu se închide, iar în perioada următoare vor fi făcute investiţii, apreciind că până în vară aceasta va îndeplini standardele stabilite de UE astfel încât să poată obţine autorizaţia de mediu pentru cel puţin cinci ani.

Korodi a precizat, joi dimineaţă, în urma discuţiei de la Grădina Zoologică Băneasa cu conducerea parcului, că trebuie aduse câteva corecţii în zona unde stau urşii, pentru a le crea acestora condiţii mai bune. Astfel, unul din cei trei urşi va fi distribuit Rezervaţiei de urşi de la Zărneşti, iar cei doi urşi care vor rămâne la Bucureşti vor beneficia de condiţii mai bune, a adăugat Korodi.

Ministrul Mediului a mai spus că această grădină zoologică va beneficia de sprijin, pentru că există proiecte foarte bune care trebuie puse în practică.

"Această locaţie, pentru că este foarte importantă, trebuie menţinută în condiţiile actuale şi trebuie să asigurăm şansa ca să nu fie împărţită pe tot felul de retrocedări. Trebuie să admitem că proprietatea privată care a fost luată în timpul comunismului trebuie să fie redată, dar pentru zonele care înseamnă spaţii verzi (...) trebuie reglementări mai bune", a adăugat Korodi.

Ministrul a amintit că o suprafaţă din spatele grădinii zoologice a fost solicitată pentru retrocedare, precizând că retrocedarea trebuie "blocată", pentru a se găsi alt teren sau să se ofere compensare financiară.

Întrebată de jurnalişti despre telefoane "dubioase" de la firma Cordia, care construieşte imobile în apropierea Grădinii Zoologice, directorului Grădinii Zoologice din Bucureşti, Anca Oprea, a afirmat că a fost vorba despre un singur telefon, excluzând posibilitatea ca acesta să facă parte din categoria celor "dubioase."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici