Orban: Lucrările la noua şosea de centură a Bucureştiului încep într-o lună

Lucrările de construcţie la primelor două tronsoane ale noii şosele de centură a Bucureştiului vor începe în termen de o lună, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

18 afișări
Imaginea articolului Orban: Lucrările la noua şosea de centură a Bucureştiului încep într-o lună

Orban: Lucrările la noua şosea de centură a Bucureştiului încep într-o lună

"Într-o lună vom da ordinul de începere a lucrărilor pe două tronsoane ale centurii Bucureştiului. Centura va fi gata în termen de doi ani", a spus Orban.

El a adăugat că şoseaua de centură a Capitalei va face legătura dintre autostrăzile Bucureşti - Piteşti şi Bucureşti - Constanţa.

"Când se va da în folosinţă uzina Ford, 125 - 175 de camioane vor pleca zilnic din Craiova cu destinaţia portul Constanţa", a precizat ministrul.

Acesta a adăugat că atât viitorul drum expres Craiova - Piteşti, cât şi şoseaua de centură a Capitalei, vor ajuta la fluidizarea traficului care se va crea în şi dinspre uzina Ford.

"Până când va începe producţia la Ford, vom fi şi noi gata cu drumul expres. Cererile Ford privind infrastructura de transport sunt în concordanţă şi cu nevoile noastre", a adăugat Orban, lăsând să se înţeleagă că viitorul drum Craiova - Piteşti va fi construit în principal la solicitarea Ford.

Ministrul Transporturilor nu a dorit să menţioneze care va fi valoarea investiţiei în drumul expres.

Orban a declarat la sfârşitul lunii septembrie, referindu-se la drumul expres Piteşti-Craiova, că şoseaua actuală nu mai face faţă traficului rutier extrem de intens.

"A devenit anacronică, creează ambuteiaje şi blocaje care pun la grea încercare nervii şoferilor. Ne trebuie urgent un drum la nivel european între cele două oraşe", a afirmat atunci Orban.

Centura rutieră în zona de nord a municipiului Bucureşti va costa 123,5 milioane lei, centura rutieră a municipiului Bucureşti cu pasaj superior peste calea ferată la Otopeni - 15 milioane lei, în timp ce investiţiile pentru completarea centurii rutiere a municipiului Bucureşti prin construirea sectorului cuprins între DN7 -DN1A, cu patru benzi, vor fi de 17 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici