Orban: „Nu există resurse pentru încă o creştere a alocaţiilor în acest an”

Nu există resurse care să permită încă o creştere a alocaţiilor în acest an, spune liderul PNL, Ludovic Orban, care anunţă că subiectul va fi discutat în coaliţia de guvernare.

377 afișări
Imaginea articolului Orban: „Nu există resurse pentru încă o creştere a alocaţiilor în acest an”

Orban: Nu există resurse pentru încă o creştere a alocaţiilor în acest an

„Au mai apărut păreri... Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea coaliţiei a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie... Ca să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul! Ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, spune Ludovic Orban.

Întrebat dacă sunt parlamentari USR PLUS care se opun acestei variante, liderul PNL a spus că nu vrea să comenteze, dar că subiectul va fi discutat în coaliţia de guvernare.

„Să se exprime ei public, dar aş prefera să se exprime public dacă nu sunt de acord. Mă mir, pentru că noi am stabilit o dată în coaliţie. De altfel, la Senat a trecut propunerea de modificare a OUG. Vom aborda şi acest subiect pentru a putea clarifica şi pentru a putea adopta modificare şi în Camera Deputaţilor”, conchide Orban.

Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar fi trebuit majorate la 1 iulie cu 20%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici