Orban reduce speranţele de creştere a pensiilor şi alocaţiilor, pe măsură ce se apropie termenul

Guvernul îşi doreşte creşterea pensiilor şi a alocaţiilor copiilor, însă va face acest lucru atunci când majorările se vor putea baza pe o „realitate economică”, a spus, joi, premierul Ludovic Orban. Alocaţiile ar trebui să fi mărite de la 1 august, în timp ce pensiile, din septembrie 2020.

10365 afișări
Imaginea articolului Orban reduce speranţele de creştere a pensiilor şi alocaţiilor, pe măsură ce se apropie termenul

Orban reduce speranţele de creştere a pensiilor şi alocaţiilor, pe măsură ce se apropie termenul

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, la Constanţa, când vor creşte pensiile şi alocaţiilor copiilor, Ludovic Orban a răspuns că acest lucru se va întâmpla atunci când „vom adopta un act normativ”.

„Cert este că ne dorim şi creşterea alocaţiilor şi creşterea pensiilor, dar această creştere trebuie să se bazeze pe o realitate economică. Orice creştere trebuie să poată să fie plătită şi să se bazeze cu adevărat pe venituri atât ale bugetului de stat, cât şi ale bugetului de pensii”, a spus Orban, fără a oferi o dată certă.

Premierul a dat avertizări că oricine ar putea creşte pensiile şi alocaţiile „pe hârtie”, dar ar duce România în incapacitate de plată sau în situaţia ca aceste sume majorate să nu mai poată fi plătite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici