Ordin privind golirea unor acumulări de apă din Suceava, în eventualitatea producerii unor viituri

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a emis duminică un ordin prin care toţi proprietarii de acumulări de apă din judeţ sunt obligaţi să le golească la "volumul mort", în eventualitatea producerii unor viituri începând de luni şi în contextul prognozării unor cantităţi mari de precipitaţii.

20 afișări
Imaginea articolului Ordin privind golirea unor acumulări de apă din Suceava, în eventualitatea producerii unor viituri

Ordin privind golirea unor acumulări de apă din Suceava, în eventualitatea producerii unor viituri (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava se arată că, începând de duminică dimineaţă, judeţul Suceava se află sub atenţionare de Cod galben, iar prognoza meteorologică pe următoarele zece zile arată că vor fi cantităţi mari de precipitaţii.

În aceste condiţii, prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a dispus printr-un ordin ca toţi cei care deţin acumulări de apă să ia măsuri pentru scăderea nivelului apei din aceste acumulări la nivelul "volumului mort", cu scopul preluării unor eventuale viituri.

Sursa citată precizează că, în acest sens, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava va înştiinţa şi instrui deţinătorii de acumulări de apă despre acest ordin, pentru punerea în aplicare a măsurilor necesare în acest sens.

Duminică, este aşteptat să sosească în Suceava şi premierul Emil Boc, care se va duce în localităţi afectate de inundaţii, iar apoi va participa la şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă, de la Prefectura Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundaţiile din această săptămână au afectat 81 de localităţi din judeţ, fiind evacuate 1.610 persoane, 63 de case fiind distruse, un număr de 4.949 de case fiind afectate atât de inundaţii, cât şi de alunecările de teren, iar 602 case fiind izolate. În urmainundaţiilor, în judeţul Suceava şase persoane şi-au pierdut viaţa.

Cel mai grav afectate de inundaţiile puternice, ca urmare a revărsării Siretului, care a înregistrat debite istorice, au fost judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici