Ordinul "Steaua României", post-mortem, pentru militarul român ucis în Afganistan

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Alexandrescu Traian Dragoş, care şi-a pierdut viaţa, duminică, în Afgansitan.

81 afișări
Imaginea articolului Ordinul "Steaua României", post-mortem, pentru militarul român ucis în Afganistan

Ordinul "Steaua României", post-mortem, pentru militarul român ucis în Afganistan

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat Decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Alexandrescu Traian Dragoş, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţiuni din Afganistan, în care şi-a pierdut viaţa", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Şeful statului a semnat, de asemenea, decretul prin care se conferă Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" clasa a II-a, cu însemn de război, sergentului major Matei Gheorghe Irinel, soldatului Butoi Ionuţ Claudiu, fruntaşului Angelescu Dumitru Bogdan şi soldatului Mihai Dumitru Marius, răniţi în timpul aceleiaşi misiuni de patrulare.

Cei cinci militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" se aflau, la 31 august, într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul), la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Al treilea transportor amfibiu blindat din coloana de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, un militar fiind ucis şi alţi patru răniţi.

Ministrul Apărării a semnat, marţi, la propunerea şefului Statului Major General, ordinul de înaintare la gradul de sublocotenent post-mortem a sergentului major Alexandrescu Dragoş Traian.

De asemenea, Teodor Meleşcanu a transmis preşedintelui propunerea de decorare a sublocotenentului Alexandrescu Dragoş Traian, şi a celor patru militari răniţi în incident – sergentul major Matei Gheorghe Irinel, fruntaşul Angelescu Dumitru Bogdan, soldatul Mihai Dumitru Marius şi soldatul Butoi Ionuţ Claudiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici