Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, constituţională

Curtea Constituţională a decis, marţi, că este constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

89 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, constituţională

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, constituţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O excepţie de neconstituţionalitate privind OUG 77/2009 a fost ridicată într-un proces de către Asociaţia Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc din România.

În 24 iunie 2009, Guvernul a adoptat OUG 77/2009, care face o delimitare clară, exactă, fără echivoc a categoriilor de jocuri de noroc pentru care Comisia de autorizare acordă autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc/licenţă de organizare, cu definiţii reprezentative fiecărui tip de joc.

Actul normativ stabileşte, printre altele, taxa aferentă licenţei de organizare pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, la 400.000 lei, concomitent cu creşterea taxei anuale pentru fiecare masă în Bucureşti, de la 200.000 de lei la 250.000 lei, şi în alte localităţi, de la 100.000 lei la 120.000 lei. Pentru fiecare mijloc de joc tip slot-machines va fi achitată o taxă anuală de 8.000 lei.

În schimb, taxa aferentă licenţei de organizare pentru jocurile de tip slot-machines va fi stabilită la 25.000 de lei.

Potrivit OUG, în ceea ce priveşte jocurile bingo desfăşurate în săli de joc, taxa va fi de 30.000 lei pentru fiecare sală. La această taxă se adaugă o sumă care va fi plătită în avans la Trezoreria Statului, reprezentând 5% din valoarea nominală a cartoanelor achiziţionate de la Imprimeria Naţională, cerinţă prevăzută şi de legislaţia actuală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici