Ordonanţa privind organizarea unor structuri guvernamentale, neconstituţională

Curtea Constituţională (CC) a decis că este neconstituţională OUG 94/2009 privind organizarea unor structuri guvernamentale, între care DLAF şi Departamentul de Control al Guvernului, judecătorii constituţionali admiţând, marţi, sesizarea Avocatului Poporului.

58 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa privind organizarea unor structuri guvernamentale, neconstituţională

Ordonanţa privind organizarea unor structuri guvernamentale, neconstituţională (Imagine din arhivă: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituţională (CC) pentru a verfica legalitatea OUG 94/2009 privind organizarea unor structuri guvernamentale între care DLAF şi Departamentul de Control al Guvernului, respectiv pentru asigurarea continuităţii activităţii unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 94/2009 a fost adopată pentru a modfica, în urma deciziei instanţei constituţionale, prevederile din Legea de aprobare OUG 3/2009 care stipula reorganizarea Departamentului guvernamental de Luptă Antifraudă (DLAF) şi a Departamentului de Control al Guvernului.

Curtea Constituţională sublinia că prin criteriul subiectiv al încrederii premierului pentru angajaţi, impus de legea criticată, erau încalcate Codul Muncii, principiul egalităţii drepturilor şi dreptul la muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici