Organizatoarea unui protest din 10 august, amendată la o lună de la miting. Tânăra a primit în total amenzi de 9.000 de lei

Organizatoare unui protest din 10 august de la Cluj a fost amendată cu 2.500 de lei de către jandarmi, pentru că mitingul nu ar fi fost înregistrat şi a refuzat să plece. În total, femeia a luat până acum amenzi de 9.000 de lei.

1449 afișări
Imaginea articolului Organizatoarea unui protest din 10 august, amendată la o lună de la miting. Tânăra a primit în total amenzi de 9.000 de lei

Organizatoare unui protest din 10 august, amendată. A primit în total amenzi de 9.000 de lei

Tânăra din Cluj a scris pe Facebook că a fost amendată, de jandarmi, cu 2.500 de lei.

„Tocmai am primit o nouă amendă de 2.500 de lei, pentru organizarea protestului şi marşului din 10 august 2019 din Cluj. În total mi-au acordat amenzi în valoare de 9.000 lei”, a scris Ligia Roxana Mahalean.

Aceasta le-a transmis jandarmilor că nu îi va notifica niciodată şi nu le va cere niciodată permisiunea să apere valorile şi principiile în care crede.

„Jandarmeria Cluj, Lăsaţi-o baltă! Voi chiar nu vă învăţati minte? V-o scriu negru pe alb ca să vă intre bine în cap: Niciodată, dar niciodată, NU o să vă notific şi NU o să vă cer permisiunea ca să apăr valorile şi principiile în care cred! Niciodată!! Indiferent câte amenzi îmi daţi! În calitate de clujeancă şi cetăţean, eu nu am ce să negociez sau să discut cu voi drepturile noastre, pieţele şi străzile mele când e vorba de adunări publice. Să fiţi fericiţi dacă vă anunţ la fata locului că decid să o iau la stânga sau la dreapta în marş. (şi asta din respect pentru alţi participanţi la trafic)”, a mai scris tânăra.

Ligia Roxana Mahalean a adăugat că intenţionează că conteste amenda primită.

Măsurile de ordine publică la acel protest au fost asigurate de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

Reprezentanţii Jandarmeriei Cluj au declarat, pentru MEDIAFAX, că tânăra a fost sancţionată pentru „organizarea unui miting de protest nedeclarat şi neînregistrat şi a refuzat să părăsească adunarea la solicitarea jandarmilor”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici