Oseminte găsite de muncitori care săpau în curtea unui liceu din Braşov

Mai multe oseminte au fost găsite de către muncitorii care săpau în curtea Colegiului Naţional ”Unirea” din Braşov, lucrările fiind sistate. În podul Colegiului Naţional ”Unirea” a mai fost găsit, în urmă cu 8 ani,un schelet, investigaţiile stabilind că a fost vorba de o profesoară dispărută în 2009.

169 afișări
Imaginea articolului Oseminte găsite de muncitori care săpau în curtea unui liceu din Braşov

Oseminte găsite de muncitori care săpau în curtea unui liceu din Braşov

Lucrările de reabilitare de la Colegiul Naţional ”Unirea” din Braşov au fost sistate, în această săptămână, după ce muncitorii au găsit nişte oseminte, în urma lucrărilor de excavare pentru realizarea sistemului de drenaj.

Muncitorii au săpat până la adâncimea de 3 metri şi acolo au găsit osemintele, iar lucrările au fost sistate pentru a se face constatările necesare, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Braşov, Sorin Toarcea.

„O echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei, ai Poliţiei, ai Direcţiei Judeţene de Cultură şi arheologul angajat de Primărie de la Muzeul Judeţean de Istorie, au făcut (...) o evaluare. În urma discuţiilor s-a stabilit ca Direcţia de Cultură va face un demers pe lângă Ministerul Culturii pentru obţinerea autorizaţiei pentru supraveghere arheologică, pe toată durata lucrărilor, iar, în paralel, va continua analiza acelor oseminte”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Până acum nu s-a stabilit despre ce fel de oseminte este vorba.

Lucrările vor continua la Colegiul ”Unirea” în interior, iar după obţinerea autorizaţiei şi în exterior.

În Colegiul Naţional ”Unirea” a mai fost găsit, în urmă cu 8 ani, un schelet, în podul unităţii şcolare. Descoperirea macabră a fost făcută în martie 2010 şi, după investigaţii s-a stabilit că este vorba despre o profesoară dată dispărută în 18 decembrie 2009. Profesoara de istorie care preda la acea vreme la două licee din Braşov a plecat de acasă în 18 decembrie 2009 şi de atunci nu a mai fost văzută.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, soţul femeii, cadru militar în rezervă, a anunţat dispariţia a doua zi, în data de 19 decembrie, însă nu a dorit mediatizarea cazului decât după o lună de la eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici