(P) Cum alegi un covor living care să completeze designul camerei

178 afișări
Imaginea articolului (P) Cum alegi un covor living care să completeze designul camerei

Alegerea covorului potrivit necesită câţiva paşi de reflecţie. Evident, înainte de orice altceva, trebuie să alegeţi un covor living sau mochetă care să se potrivească gustului dumneavoastră. Cu toate acestea, trebuie să aveţi grijă să alegeţi un covor care va putea trăi în armonie cu decorul camerei de zi, dar şi cu viaţa de zi cu zi. Forme, materiale, dimensiuni, vă răspundem la toate întrebările.

Alegerea unui covor living

Multe covoare sunt de natură să te facă să te îndrăgosteşti de camera ta de zi! Covoare grafice, covoare arty, covoare de design, tendinţele revizitează acest element esenţial al decorării livingului într-o lumină ultra atractivă. Totuşi, trebuie să ai grijă să nu te laşi orbit de tendinţe care vor dispărea la fel de repede cum au apărut în lumea decoraţiunilor. Ar trebui să vă alegeţi un covor living sau o mochetă ca pe o investiţie pe termen lung. La fel ca şi canapeaua sau măsuţa de cafea, nu o puteţi schimba în fiecare an. Aşa că gândiţi-vă la asta!

Pentru a-ţi alege covorul sau mocheta, trebuie să foloseşti bunul simţ şi să-ţi pui întrebările potrivite: vrei un covor living care să fie în armonie cu stilul camerei de zi sau un covor care să aducă o notă aparte camerei? Ambele sunt posibile. Cel mai important este să ştii cum să combini culorile de pe covor cu cele din cameră şi să nu exagerezi cu modelele de pe podea atunci când ai un living deja plin de decoraţiuni.

Stilul covorului din camera de zi va depinde foarte mult de stilul general al camerei şi de amplasarea acesteia. Juxtapus cu canapeaua, covorul ar putea, de exemplu, să afişeze o nuanţă apropiată de aceasta din urmă. În plus, în cazul unui covor care nu este monocrom, culorile afişate pot fi alese în tonuri apropiate de elementele din jur: perne, perdele etc. În ceea ce priveşte modelele, dacă livingul este deja supraîncărcat cu modele pe fotolii sau perdele, evitaţi să le adăugaţi un covor foarte încărcat vizual.

În cele din urmă, covorul, la fel ca o lampă suspendată sau o decoraţiune murală, poate fi suportul inventivităţii tale şi al unei atingeri ieşite din comun în cadrul camerei. De exemplu, într-o cameră de zi clasică, un covor living sau o mochetă de design care îndrăzneşte să folosească forme şi culori va aduce o aură singulară camerei. Covorul este unul dintre acele elemente decorative care pot aduce originalitate unei camere.

Dimensiunea covorului din camera de zi

Pentru a alege covorul potrivit, pe lângă aspect, trebuie să fiţi atenţi la dimensiunile şi, bineînţeles, la forma acestuia. Suprafaţa camerei de zi, dar şi mobilierul prezent, vor avea în mod inevitabil un impact asupra alegerii covorului. Puneţi-vă întrebările corecte cu privire la rolul pe care doriţi să-l joace covorul sau mocheta: este menit să delimiteze spaţiile într-o cameră de zi mare sau pur şi simplu să încălzească încăperea?

Dimensiunea camerei şi mobilierul prezent vor determina dimensiunea covorului. Nu se pune problema de a lua un covor mic pentru camera de zi atunci când aveţi o canapea mare şi o masă de cafea mare. În mod similar, evitaţi un covor prea mare într-o cameră de zi mică, ceea ce ar face ca spaţiul să fie şi mai strâmt. Pentru a rezuma: covorul ar trebui să fie în proporţie cu mobilierul din camera de zi. În plus, în funcţie de dimensiunea camerei şi de configuraţia acesteia, ar trebui să alegeţi un covor pe toată lungimea sau un covor pătrat.

Materialul covorului din camera de zi

Un alt detaliu care nu trebuie neglijat atunci când alegeţi un covor: materialul acestuia! Materialul covorului trebuie să fie luat în considerare, deoarece camera de zi este una dintre cele mai frecventate camere din casă zilnic, este o adevărată cameră de zi, de aici şi necesitatea de a alege un covor care să aibă o durată de viaţă lungă, deci rezistenţă!

Există trei opţiuni: materiale naturale, cum ar fi lâna şi pielea, materiale derivate din plante, cum ar fi bambusul, iuta şi inul, şi materiale sintetice, cum ar fi polipropilena şi poliesterul. Problema preţului vă va ajuta imediat să vedeţi mai clar, deoarece covoarele naturale sunt cele mai scumpe, dar sunt mai dense şi mai plăcute la atingere.

În general mai puţin costisitoare, dar mai puţin confortabile, covoarele sintetice sunt de preferat pentru o încăpere aglomerată, cum ar fi sufrageria, deoarece sunt mai uşor de întreţinut şi mai rezistente la accidentele zilnice. Acestea sunt avantaje importante pentru o familie numeroasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici