(P) PariuriX.com a publicat rezultatele sondajului care descrie cel mai bine piaţa locală de pariuri sportive

PariuriX.com, a realizat un sondaj în care au fost chestionaţi aproximativ 5000 de pariori.

747 afișări
Imaginea articolului (P) PariuriX.com a publicat rezultatele sondajului care descrie cel mai bine piaţa locală de pariuri sportive

PariuriX.com a publicat rezultatele sondajului care descrie cel mai bine piaţa locală de pariuri sportive

Studiul s-a realizat exclusiv online şi a fost adresat membrilor comunităţii pariorilor din România şi celor care urmăresc pagina oficială de Facebook a fondatorului acestei comunităţi. Fiecare dintre aceştia a răspuns la 22 de întrebări, relevând multe informaţii interesante despre situaţia actuală a practicanţilor de pariuri sportive de la noi din ţară.

Aproximativ 3000 de pariori au completat un chestionar similar şi în 2013, adresat de asemenea membrilor şi urmăritorilor comunităţii PariuriX.com. Rezultatele acelui studiu pot fi găsite sub forma unui infografic AICI.

Situaţia actuală a pariorilor din România

Categoria preponderentă de vârstă rămâne aceeaşi (18-24 de ani) ca şi în 2013, însă interesant este că aproximativ 150 de minori şi tot atâtea persoane peste 50 de ani au completat acest chestionar. Comunitatea pariorilor din România descurajează practicarea pariurilor sub vârsta legală (18 ani), însă cu toate acestea, prezenţa lor în fenomen pare să fie chiar şi mai mare decât ne arată aceste cifre (3%).

Majoritatea pariorilor (58%) îşi rezervă numai câteva minute pentru analizarea şi stabilirea pronosticurilor, iar numai 7% îi alocă acestei activităţi mai mult de 60 de minute.

77% dintre respondenţi nu îşi ţin o evidenţă a pariurilor plasate, iar numai 31% dintre pasionaţi urmează o strategie şi un set de reguli, fapt pentru care observăm că pariorii români, în marea lor majoritate, tratează pariurile ca pe o activitate de recreere şi divertisment.

Autorii acestui sondaj permit redistribuirea informaţiilor de interes, cu rugămintea ca datele utilizate să fie însoţite de sursa de origine şi de o explicaţie clară în ceea ce priveşte plaja respondenţilor. Această notificare vine în urma celor întâmplate în 2013, atunci când numeroase publicaţii şi site-uri au preluat respectivele date fără să menţioneze nici sursa şi nici apartenenţa respondenţilor. Orice întrebări legate de chestionar pot fi adresate către autor la adresa: contact@cadarmarius.ro.

Rezultatele complete ale acestui chestionar alături de o serie de comparaţii interesante între răspunsurile primite în 2013 şi cele colectate recent pot fi găsite AICI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici