(P) Ultimele zile în care studenţii şi absolvenţii pot accesa peste 600 de job-uri la Târgul Virtual Hipo.ro

Până pe 13 august 2017 are loc cea de-a 10 ediţie a Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi, un proiect adresat studenţilor şi masteranzilor care îşi finalizează studiile universitare în această vară. Peste 600 de poziţii deschise la nivel naţional, 38 de companii care au planuri de recrutare pentru tinerii absolvenţi şi 50 de programe plătite de Internship, Trainee şi Stagii de Practică definesc ediţia din acest an.

234 afișări
Imaginea articolului (P) Ultimele zile în care studenţii şi absolvenţii pot accesa peste 600 de job-uri la Târgul Virtual Hipo.ro

(P) Ultimele zile în care studenţii şi absolvenţii pot accesa peste 600 de job-uri la Târgul Virtual Hipo.ro

Participarea la eveniment este accesibilă tuturor celor care deţin un laptop/tabletă şi conexiune la internet. Prin faptul că se desfăşoară online, Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi elimină barierele geografice fiind accesibil tuturor, indiferent de oraşul în care locuiesc, în România sau în străinătate.

Cei care sunt interesaţi să participe la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi trebuie să îşi creeze un cont şi un CV pe portalul de carieră www.hipo.ro. După logare, pot accesa platforma evenimentului şi pot aplica la oportunităţile de carieră oferite de angajatorii din toată ţara.

De ce vara este un moment bun să îţi cauţi job?

Din perspectiva companiilor, tendinţa ultimilor ani este de a recruta candidaţi entry-level în lunile iulie – august – septembrie. În urma unui studiu realizat de Catalyst Solutions în perioada februarie – martie 2017, a reieşit că 33% dintre angajatori au deschise programe şi joburi dedicate juniorilor (studenţilor, masteranzilor, proaspăt absolvenţilor), în perioada octombrie – decembrie, programe şi joburi pentru care procesul de recrutare se desfăşoară pe parcursul verii. Companiile care participă la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi au deschise peste 50 de programe plătite de Internship, Trainee şi Stagii de Practică, perfecte pentru un start de succes în carieră.

Ce criterii de selecţie au angajatorii pentru candidaţii juniori în 2017?

Portalul de carieră Hipo.ro a realizat în ianuarie 2017 un raport cu privire la Piaţa Forţei de Muncă în 2017. Specializarea studiilor şi cunoaşterea a două limbi străine sunt printre cele mai căutate criterii în procesul de recrutare al candidaţilor juniori, înregistrând procente de 11,89%, respectiv 9,98% în preferinţele angajatorilor. Cunoaşterea limbilor străine este o aptitudine pe care tinerii ar trebui să o cunoască, fiind mai greu de dezvoltat printr-un curs de scurtă durată.

În plus, 79% din companii vor creşte sau vor menţine constante bugetele de training, ceea ce arată că angajatorii investesc în dezvoltarea abilităţilor juniorilor şi specializarea acestora la locul de muncă.
22,90% dintre angajatori consideră programele de internship şi stagiile de practică cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor. Astfel, în 2017, participarea la programe de internship este foarte importantă pentru orice tânăr care îşi doreşte să dea startul unei cariere de succes.

Câţiva dintre angajatorii care caută tineri ambiţioşi şi cu studii superioare sunt British American Tobacco România, Grup Renault România, KPMG, Zentiva, Hilti România, Deloitte România. Lista completă poate fi consultată pe site-ul evenimentului.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici