Pachete turistice mai ieftine cu 15% pentru sezonul de iarnă şi Revelion

Pachetele turistice pentru sezonul de iarnă şi pentru Revelion sunt cu 15 la sută mai ieftine decât anul trecut în ceea ce priveşte destinaţiile româneşti, iar în cazul celor străine scăderea ajunge până la 25 la sută, a declarat şeful ANAT şi al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.

196 afișări
Imaginea articolului Pachete turistice mai ieftine cu 15% pentru sezonul de iarnă şi Revelion

Pachete turistice mai ieftine cu 15% pentru sezonul de iarnă şi Revelion (Imagine: Robert Ionescu/Mediafax Foto)

"Pachetele turistice atât de Revelion, cât şi pentru tot sezonul de iarnă costă, în medie, cu 15 la sută mai puţin faţă de cele de anul trecut pentru destinaţiile româneşti, iar pentru cele externe scăderile sunt de până la 20-25 la sută. Până în prezent, cel mai bine s-au vândut destinaţiile exotice şi pachetele turistice cu preţuri mici şi medii la pensiuni şi hoteluri montane din România, Austria şi Bulgaria", a declarat Corina Martin, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia.

Astfel, cele mai căutate staţiuni interne în această perioadă, prin agenţiile de turism, sunt cele de pe Valea Prahovei, Poiana Braşov, Predeal, Borşa, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc.

Preţurile pentru pachetele de Revelion în aceste zone variază între 800 şi 2.500 de lei de persoană, 3 - 4 nopţi, bani în care este inclusă şi cina festivă din noaptea dintre ani.

În topul destinaţiilor externe, cele mai dorite sunt Austria, Bulgaria, Italia, Franţa, Elveţia, Slovacia şi Slovenia, dar şi destinaţiile exotice, cum ar fi Cuba sau Republica Dominicană. Preţurile se situază între 200 - 800 de euro de persoană, în funcţie de durata sejurului şi numărul de stele al unităţii hoteliere.

Corina Martin a mai spus că în perioada sărbătorilor de iarnă se estimează o scădere de cel mult zece la sută faţă de anul trecut a circulaţiei turiştilor Astfel, pentru a atrage totuşi cât mai mulţi turişti agenţiile membre ANT au început să promoveze oferte speciale de iarnă, majoritatea referindu-se la bonusuri şi reduceri, dar şi la gratuităţi la cazare şi uneori şi la servicii de masă pentru copiii de până în zece ani care se cazează împreună cu părinţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici