Pacienţi: Taxarea cu 10% a concediilor medicale pune o presiune nejustificată pe bolnavii cronici

Alianţa Pacienţilor Cronici din România a transmis, miercuri, că politicienii trebuie să înceteze „să se joace cu sănătatea românilor” şi că „taxarea cu 10% a concediilor medicale pune o presiune nejustificată pe bolnavii cronici”.

589 afișări
Imaginea articolului Pacienţi: Taxarea cu 10% a concediilor medicale pune o presiune nejustificată pe bolnavii cronici

Pacienţi: Taxarea cu 10% a concediilor medicale pune o presiune nejustificată pe bolnavii cronici

„Niciun bolnav cronic nu alege când să se îmbolnăvească şi când să se interneze în spital. Boala cronică de orice fel are o evoluţie naturală care nu se supune deciziilor arbitrare ale autorităţilor”, transmite Alianţa Pacienţilor Cronici din România, miercuri, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Alianţei cer Parlamentului şi Guvernului României să anuleze taxarea cu 10% pentru toate concediile medicale, atât pentru bolile cronice cât şi pentru afecţiunile acute, concediile de maternitate, concediile medicale pentru îngrijirea copilului bolnav, concediile medicale ce vin în urma unor accidente.

„Dacă Guvernul consideră că se abuzează de concediile medicale, să declanşeze investigaţii care să identifice şi să pedepsească abuzurile. Nu pot fi pedepsiţi toţi românii doar pentru că nu au fost identificaţi cei care abuzează de concediile medicale”, potrivit Alianţei Pacienţilor Cronici din România.

Potrivit Alianţei, bolnavii cronici din România nu şi-au ales boala, dar sunt nevoiţi să trăiască cu efectele ei, iar taxarea cu 10% a concediilor medicale pune „o povară în plus” asupra lor pe lângă celelalte pe care le generează „un sistem medical prost finanţat” şi aici sunt incluse: lipsa fondurilor pentru analizele medicale, probleme cu găsirea medicamentelor în farmacii, întârzieri în finanţarea spitalelor şi farmaciilor.

„Toate acestea duc la întârzieri în administrarea terapiilor şi implicit la agravări ale stării de sănătate şi creşterea numărului de concedii medicale. Încetaţi să vă mai jucaţi cu sănătatea românilor”, mai spun reprezentanţii bolnavilor cronici.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici