Păcuraru: România are deficit de forţă de muncă

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a declarat, joi, la Râmnicu Vâlcea, într-o conferinţă de presă, că în toate judeţele din România există un deficit mare de forţă de muncă şi există, în permanenţă, 100.000 de posturi vacante.

14 afișări
Imaginea articolului Păcuraru: România are deficit de forţă de muncă

Păcuraru: România are deficit de forţă de muncă (Imagine: Mediafax Foto)

"Ca în toate judeţele şi în Vâlcea este deficit de forţă de muncă. Ca să acoperim deficitul am plecat în Italia şi în Spania că să îi aducem pe români înapoi. Alergăm acum să îi aducem acasă pe români să ocupe locurile de muncă vacante. În campania organizată la Roma românii au spus că e pentru prima dată când văd că se interesează cineva şi de soarta lor" a declarat ministrul.

Păcuraru a adăugat că autorităţile române vor face campanii de informare cu privire la locurile de muncă vacante în ţară, destinate românilor din străinătate: "În perioada următoare o să facem campanii de informare şi la Torino, Milano şi Madrid, unde există comunităţi mari de români. Posturile vacante disponibile permanente sunt la ora actuală de 100.000 dacă facem un total. În toate judeţele sunt angajaţi privaţi care au deficit de forţă de muncă", a spus ministrul Păcuraru.

El a susţinut că salariul pe piaţa muncii a evoluat şi în România "mai mult decât favorabil", iar la ultima bursă de ocupare a forţei de muncă din Bucureşti la care a participat salariul net pentru un angajat necalificat era de 1.200 de lei, plus bonuri de masă, în timp ce pentru o persoană cu calificare salariul era între 2.000 şi 2.500 de lei, plus bonuri de masă.

"Pentru mulţi români plecaţi la muncă în Italia cred că e interesant să analizeze condiţiile de aici cu cele de acolo. În Italia şi Spania sunt salarii de peste 1.000 de euro, dar ele se vor apropia şi în România de acest nivel”, a declarat Paul Păcuraru.

Ministrul a mai spus că nu cunoaşte numărul total al muncitorilor români care s-au întors de la muncă din străinătate în ţară, dar o serie de firme i-au spus că ar fi adus echipe de muncitori plecaţi în afară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici